CODUL GALBEN de ninsori si viscol a fost prelungit! Vezi HARTA cu regiunile afectate

25

Codul galben de ninsori si viscol a fost prelungit pentru 20 de judete din tara, incepand de sambata de la ora 11 si pana duminica la ora 8.

In intervalul mentionat, in zona de munte va continua sa ninga, iar stratul de zapada nou depus va fi pe arii restranse consistent. Vantul va avea intensificari viscolind si spulberand zapada, cu rafale ce vor depasi 70 km/h si 100 km/h pe crestele inalte, indeosebi ale Muntilor Banatului, Carpatilor Meridionali si de Curbura.

Pe parcursul zilei de sambata, 7 decembrie, intensificari temporare ale vantului vor fi si in restul teritoriului, dar la cote mai reduse (de 55…60 km/h) si cu precadere in regiunile sudice, sud-vestice si nord-estice.

1ha1

VREMEA PE 2 ZILE

Duminica, vremea va fi rece in jumatatea de nord a tarii, in timp ce in restul zonelor valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru data din calendar. In zona de munte, local va mai ninge slab, iar in restul teritoriului printre nori se arata si soarele, iar ninsorile se vor semnala numai izolat. In cursul noptii ninsorile se extind in partea de nord-vest a tarii. Vantul ramane sprinten in regiunile centrale, sudice si estice, dar si la munte unde va viscoli si spulbera zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre minus 4 grade la Miercurea Ciuc si 6 grade la Giurgiu.

Capitala va avea parte de o vreme asemnatoare cu cea de astazi – nori pasageri, posibil cativa fulgi de nea si o maxima in jurul valorii de 4 grade.

Luni, temperaturile cresc usor, dar atat, cat sa fie normale pentru aceasta perioada. Astfel, maximele termice vor oscila intre minsu 2 grade in estul Transilvaniei si 8 grade sudul Munteniei. Prin urmare, precipitatiile, asteptate in jumatatea nordica, se vor transfoma trecator si in lapovita sau ploaie si pot favoriza formarea de polei. La munte va ninge. Vantul se inteste in toate zonele tarii, iar la munte va sufla tare, viscolind ninsoarea.

In Bucuresti, mai mult soare, nori spre seara si din nou vant activ. Si aici temperatura creste mai mult spre o maxima de 6 grade.

Sursa: mediafax.ro