Acasă Auto Comertul cu autovehicule si motociclete a scazut cu 6,8%, in august!

Comertul cu autovehicule si motociclete a scazut cu 6,8%, in august!

36

Potrivit Institutului National de Statistica, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut cu 6,8% in august, fata de iulie, informeaza agerpres.ro.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut in august 2013 cu 1%, fata de iulie, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu autovehicule si motociclete a scazut ca serie bruta cu 0,9%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 2,3%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a scazut ca serie bruta cu 2,1% , iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 1,7%.

In perioada 1 ianuarie — 31 august 2013, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut ca serie bruta, cu 0,8%, fata de perioada similara din 2012, iar ca serie ajustata, in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 0,8%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a scazut fata de perioada ianuarie — august 2012, atat ca serie bruta, cu 3,7%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 3,3%.

Comparand luna august 2013 cu iulie 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a inregistrat o scadere cu 6,8%, din cauza scaderilor inregistrate la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (cu 9,9%), la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (cu 6,9%) si la comertul cu autovehicule (cu 6,1%).

Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor a crescut cu 1,5%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2013, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 1%.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos