20.1 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăSocialCompania aeriana Lufthansa in GREVA! Au fost anulate aproape toate zborurile!

Compania aeriana Lufthansa in GREVA! Au fost anulate aproape toate zborurile!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Crima cu tenta politica in cartierul Aviatiei din Bucuresti

Scene de groaza in cartierul Aviatiei din Bucuresti unde...

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara...

ILA 2010 - Berlin Air ShowCompania aeriana germana Lufthansa este in greva, au fost anulate aproape toate zborurile.

Optsprezece curse ale companiei Lufthansa care trebuiau sa decoleze luni din Bucuresti spre Frankfurt, Munchen, Berlin si Dusseldorf sau sa aterizeze pe Aeroportul „Henri Coanda” au fost anulate.

Dintre cele aproape 1.800 de zboruri prevazute, „vom efectua 20 de zboruri pe distante scurte si medii si 12 pe distante mari”, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al companiei.

Lufthansa a avertizat inca de sambata ca aproape toate zborurile sale prevazute pe zece aeroporturi vor fi anulate.

La principalul sau terminal, la Frankfurt (vest), cel mai important aeroport german si al treilea cel mai important aeroport european, doar sase zboruri sunt prevazute din 50, in timp ce la Munchen (sud) sunt mentinute trei din 17.

Zborurile operate de filiala Germanwings nu sunt afectate de greva.

Pasagerii Lufthansa sunt invitati sa se informeze pe site-ul www.lufthansa.com inainte sa plece spre aeroport. Biletele pentru zboruri anulate pot fi rambursate sau schimbate cu alte zboruri sau bilete de tren.

Compania feroviara germana Deutsche Bahn a declarat in acest weekend, pentru agentia DPA, ca va suplimenta trenurile luni.

Sindicatul german in domeniul serviciilor Verdi reclama, pentru aproximativ 33.000 de salariati Lufthansa, personal la sol si o parte a personalului de bord, o crestere salariala de 5,2% pentru 12 luni, in Germania, si cere garantarea locului de munca.

Potrivit sindicatului, la finalul celei de a treia sedinte de negociere, Lufthansa a propus intre 0,4 si 0,6% crestere pe 12 luni.

O prima greva de avertisment, la sfarsitul lui martie, a antrenat anularea a aproximativ 700 de zboruri din cele 1.800 prevazute.

Aeroportul „Henri Coanda”: Optsprezece zboruri Lufthansa spre Germania, anulate

Purtatorul de cuvant al Aeroportul International „Henri Coanda” Bucuresti, Valentin Iordache, a declarat ca luni sunt anulate toate cursele companiei Lufthansa, respectiv noua aterizari si tot atatea decolari.

Cursele companiei Lufthansa faceau legatura intre Bucuresti si Frankfurt, Munchen, Berlin si Dusseldorf, toate fiind anulate din cauza grevei de avertisment a Sindicatului Verdi din Germania, a precizat Valentin Iordache.

Pasagerii care aveau bilete pentru aceste curse au fost contactati zilele trecute de reprezentantii companiei Lufthansa pentru a fi reprogramati in alte zile sau rerutati.

Totodata, alte doua curse dus – intors ale companiei El Al care fac legatura cu Tel Aviv au fos anulate luni, din cauza grevei generale din sectorul aviatiei civile.

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat ca 1.650 de zboruri pe distante scurte ale companiei Lufthansa sunt anulate luni, ca urmare a grevei de avertisment organizate de Sindicatul Verdi. Zborurile Germanwings – o companie aeriana low-cost care face parte din compania Luftansa – nu sunt afectate.

Totodata, Ministerul Afacerilor Externe a atentionat cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Israel ca, incepand din 21 aprilie, toate zborurile interne si internationale ale companiilor El Al, Arkia si Israir sunt anulate pe termen nelimitat, inclusiv cursele pe ruta Tel AvivBucurestiTel Aviv. Cursele au fost anulate din cauza grevei generale din sectorul aviatiei civile organizate de sindicatele din cadrul companiilor aeriene israeliene El Al, Arkia si Israir.

Sindicatul Verdi a indemnat personalul companiei aeriene germane Lufthansa sa faca greva luni, din cauza esecului unor negocieri salariale pentru un total de 33.000 de angajati la sol si la bordul avioanelor, potrivit AFP.

Greva cuprinde aeroporturile din Frankfurt (vest), primul din Germania si al treilea din Europa, Hamburg (nord), Munchen (sud) si Dusseldorf (vest).

Sursa: mediafax.ro

Ultimele stiri