Acasă International CONFRUNTARE OBAMA – ROMNEY. Sondajele si parerile expertilor dupa confruntare il dau...

CONFRUNTARE OBAMA – ROMNEY. Sondajele si parerile expertilor dupa confruntare il dau castigator pe Romney

75

Republicanul Mitt Romney, care s-a confruntat cu Barack Obama in cursul primei dezbateri prezidentiale, si-a pastrat sansele de a reveni in cursa pentru Casa Alba, dar pentru a triumfa la 6 noiembrie trebuie sa confirme.

Un sondaj CNN publicat la o ora dupa dezbatere arata ca pentru 67 la suta din persoanele chestionate Mitt Romney a fost castigator, in timp ce 25 la suta din acestea au afirmat ca presedintele in exercitiu, Barack Obama, a fost mai bun in timpul confruntarii ce s-a desfasurat la Denver (Colorado, vest).

[quote type=”medium” align=”center”] „Nu cred ca exista nici cea mai mica indoiala (…) Romney a castigat”, a afirmat G. Terry Madonna, de la Franklin and Marshall College, care a urmarit dezbaterile prezidentiale americane incepand din 1960. „A fost mai dinamic, fara sa fie provocator sau combativ”, a spus expertul. [/quote]

In schimb, Obama, care s-a izolat timp de doua zile pentru a se pregati, a parut „un pic prost dispus si iritat, nu a parut sa stea la panda, nu l-a atacat prea tare pe Romney”, a remarcat Clyde Wilcox, profesor de stiinte politice la Universitatea din Georgetown.

De pilda, Obama nu a mentionat celebra inregistrare video sustrasa in care candidatul conservator apare evocand mentalitatea de „victima” de care dau dovada 47 la suta din americani, in timp ce democratii si-au concentrat numeroase mesaje publicitare pe acest subiect, a afirmat Wilcox.

Totusi, Mitt Romney nu a dat lovitura de gratie, a subliniat profesorul de stiinte politice Kareem Crayton de la Universitatea Carolina de Nord.

[quote type=”medium” align=”center”] „Nu a fost un episod care sa schimbe natura cursei. Totusi, a fost un rezultat foarte bun” pentru Romney, a afirmat profesorul. Dar prestatia lui Obama nu a dus la pierderea respectului pentru acesta si „nu cred ca vreuna din tabere va folosi fragmente (din aceasta dezbatere) in mesaje publicitare negative”, a adaugat acesta. [/quote]

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos