22.8 C
București
vineri, iunie 14, 2024
AcasăACTUALITATEConstanta poate fi urmatorul centru pentru refugiati!

Constanta poate fi urmatorul centru pentru refugiati!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Constanta ar putea fi al saptelea centru de primire pentru refugiati dupa ce Romania se afla sub presiunea autoritatilor europene pentru acceptarea cotei majorate de refugiati. Locul in care ar urma sa fie gazduiti ar putea fi chiar campusul social Henri Coanda, arata surse politice.

Conform cifrelor propuse de Comisia Europeana, Romania urma sa primeasca in total 6.351 de refugiati – 1.705 prin primul mecanism aprobat in iulie la Bruxelles si restul prin mecanismul aprobat ulterior. Dupa ultimul acord, al doilea mecanism de relocare a 120.000 de refugiati urmeaza sa se desfasoare in doua etape, pe doi ani. In primul an, Romania va primi 2.475 de refugiati, care se adauga la cei 1.705 conveniti deja prin primul mecanism. In al doilea an, conform cotelor convenite acum insa care pot fi modificate, Romaniei ii mai raman de primit 2.171 refugiati.

Inspectoratul General pentru Imigrari administreaza in prezent sase centre de primire a refugiatilor la Timisoara, Somcuta Mare, Radauti, Galati, Giurgiu si Bucuresti, cu o capacitate totala de aproape 1.000 de locuri. De sase ori mai putin decat cota impusa de Uniunea Europeana. Asa ca Ministerul de Interne a luat masuri. „Am prevazut preluarea a inca trei sedii si demararea lucrarilor pentru reabilitarea, amenajarea si dotarea lor, la Campulung Muscel, Tasnad si Bumbesti-Jiu”, declara ministrul de interne.

dragnea shultzLiderul PSD, Liviu Dragnea s-a intalnit in acest an de doua ori cu Martin Schulz, presedintele Partidului Socialist European si al Parlamentului European, aratandu-si disponibilitatea pentru a primi mai multi refugiati la sugestia liderilor europeni.

„Am fost bucuros sa vad ca prima transa de imigranti gazduiti de Romania, ca parte a procesului de relocare din Grecia, a fost administrata in conditii optime de autoritati, fiind respectate intocmai toate prevederile fundamentale privind drepturile omului”, a afirmat presedintele PSD.

In cadrul reuniunii Partidului Socialist European, presedintele PSD Liviu Dragnea a sustinut propunerile socialistilor europeni privind relansarea cresterii economice in Statele Membre ale UE, in mod special prin investitii publice, se anunta intr-un comunicat de presa.”

cartier henri coanda2

Ultimele stiri