Acasă Sanatate ConsultaDoctor.ro te ajuta sa te programezi online la medic

ConsultaDoctor.ro te ajuta sa te programezi online la medic

105

Cea mai complexa aplicatie online de programari la servicii medicale si rezervari de medicamente, cu acoperire nationala, ConsultaDoctor.ro, a fost dezvoltata de un medic si un student la Facultatea de Automatica si Calculatoare si urmaza sa fie lansata pentru publicul larg pe data de 15 noiembrie.

Ideea a aparut in urma cu doi ani, din activitatea practica de zi cu zi la clinica medicala pe care o coordonez: ne gandeam cum am putea simplifica sistemul de programari in aceasta era a internetului. Timp de un an am conturat proiectul pentru a-i da o directie, dar totul a crescut ca anvergura, astfel incat am ajuns la un intreg sistem national”, a aratat Dr. Mario Grigorascu, director general ConsultaDoctor.ro.

ConsultaDoctor.ro este o aplicatie online prin care pacienti de oriunde din tara se pot programa la consultatii in orice oras, la orice medic specialist (dermatolog, oftalmolog, cardiolog, pediatru etc), la medicul stomatolog, logoped, psiholog etc, pentru tratamente de medicina alternativa sau pentru terapii complementare (homeopatie, fitoterapie, masaj, kinetoterapie etc), precum si pentru efectuarea investigatiilor medicale (ecografii, tomografii, analize de laborator etc). De asemenea, prin ConsultaDoctor.ro, pacientii pot rezerva medicamente la farmacia pe care o doresc din aplicatie si le pot ridica in urmatoarele 2 zile lucratoare, eliminand drumurile inutile pentru cautarea unora dintre acestea.

Pentru dezvoltarea aplicatiei software am avut nevoie de o echipa de 3 programatori care au lucrat 10 luni sub indrumarea unui student genial de la Facultatea de Automatica si Calculatoare, care a devenit asociatul meu in acest proiect- Gabriel Brosteanu. Platforma pe care au dezvoltat-o este, din cate stim, cea mai moderna si completa aplicatie de profil la nivel mondial”, a precizat Mario Grigorascu.

Lista serviciilor si specializarilor medicale la care pacientii se pot programa prin intermediul ConsultaDoctor.ro are peste 200 de pozitii, aplicatia cuprinzand atat servicii medicale decontate prin Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, cat si cu plata integrala.

Aplicatia suporta un numar nelimitat de furnizori de servicii medicale sau conexe (logopedie, wellness, kinetoterapie, psihologie, optometrie etc.), iar numarul de programari care pot fi inregistrate in aplicatie este practic nelimitat. Simultan se pot programa peste 10 000 pacienti. In plus, aplicatia pastreaza multe date: fisa medicala a pacientului vizibila atat pentru medic, cat si pentru pacient, istoricul programarilor facute etc”, a aratat Gabriel Brosteanu, IT Managerul proiectului.

Sistemul este simplu: un pacient cauta in aplicatie medicii cu o anumita specializare medicala (sau anumite tipuri de analize, de exemplu), iar aplicatia genereaza raspunsul cautarii- lista de medici cu specializarea cautata, cu prezentarile lor, topuri de proximitate etc. Astfel, pacientul poate alege cel mai apropiat cabinet medical sau doctorul cu cea mai convingatoare prezentare, apoi vizualizeaza direct in agenda online a medicului respectiv care sunt intervalele disponibile, la care dintre locatii- pentru medicii care deservesc mai multe clinici- si se programeaza online direct in ziua si la ora cea mai convenabila. Medicul, la randul sau, isi poate vedea in timp real agenda de programari de pe telefonul mobil, tableta PC sau orice calculator legat la internet. Aplicatia are si o serie de alte functionalitati, gen programari „Ultimul minut” (urmatoarele 48 de ore), oferte speciale pentru orice categorie de servicii medicale etc.

Utilizarea aplicatiei este gratuita pentru pacienti, acestia achitand la cabinetul medical doar produsele si serviciile medicale care nu sunt decontate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

De asemenea, aplicatia este gratuita pentru medicii de familie, acestia avand marele avantaj ca o pot folosi pentru a-si gestiona programarile. Ceilalti prestatori de servicii medicale achita catre ConsultaDoctor.ro doar un comision aplicat la valoarea consultatiilor (investigatiilor medicale) efectiv realizate.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos