Acasă Sanatate CONTROALE la capitolul curatenie in toate SPITALELE PUBLICE din 1 martie!

CONTROALE la capitolul curatenie in toate SPITALELE PUBLICE din 1 martie!

31

Toate spitalele publice vor fi controlate de inspectia sanitara din 1 martie, la capitolul curatenie, anunta Ministerul Sanatatii (MS).

 

„Aceste controale au ca scop impulsionarea managerilor de spitale pentru aplicarea corecta a prevederilor legilor sanitare si efectuarea unor activitati pentru care este nevoie in primul rand de respect pentru pacienti. (…) Ministrul Sanatatii considera ca, indiferent de situatia sistemul sanitar romanesc, in prezent, nesatisfacator atat pentru pacienti, cadre medicale, cat si pentru autoritati, un standard elementar de curatenie si igiena trebuie asigurat de catre toti managerii unitatilor sanitare, fapt care ar demonstra respect atat fata de profesionistii din sistem cat si fata de pacienti’, se mai arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX, duminica, de MS.

Intr-o scrisoare adresata presedintilor de consilii judetene, Nicolaescu ii informeaza pe acestia in legatura cu „actiunea de anvergura” care va fi declansata la 1 martie „cu scopul ducerii la indeplinire a obiectivelor si actiunilor din cadrul programelor privind efectuarea curateniei, dezinfectiei, dezinsectiei si deratizarii in spitale, precum si pentru asigurarea, in cantitati suficiente, a materialelor si produselor destinate acestor activitati”.

„In acest scop, va propun si, totodata, va adresez rugamintea de sustine demersurile Ministerului Sanatatii prin asigurarea colaborarii dintre structura de specialitate a Consiliului Judetean si Directia de Sanatate Publica din judet”, le spune Nicolaescu presedintilor de CJ.

Potrivit MS, scrisoarea catre presedinti de consilii judetene vine „ca urmare a numeroaselor exemple aparute in mass media referitoare la conditiile igienico-sanitare precare din unele unitati sanitare”.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos