Acasă ACTUALITATE Convoi NATO atacat in Afghanistan! Este un MASACRU!

Convoi NATO atacat in Afghanistan! Este un MASACRU!

27

Două atacuri cu bombă, dintre care unul a fost un atentat sinucigaş care a vizat un convoi al NATO, revendicat de rebelii talibani, au avut loc vineri în Afganistan. Cele două atacuri s-au soldat cu cel puţin 15 decese în rândul civililor.

afghanCele două atacuri au avut loc în provinciile Nangarhar (est) şi Ghazni (sud-est), două regiuni unde sunt foarte bine infiltraţi talibanii, care luptă, încă din 2008, împotriva guvernului afgan şi aliaţilor săi din NATO.

Atacul cel mai sângeros a avut loc pe un drum din Ghazni, unde o bombă a explodat la trecerea unui microbuz ce transporta numeroşi civili. ‘Cel puţin 12 oameni au fost ucişi, iar vehiculul a luat foc’, a declarat Mohammad Ali Ahmadi, viceguvernatorul provinciei, potrivit Agerpres.

În dimineaţa zilei de vineri, cel puţin trei alţi civili au fost ucişi într-un atentat sinucigaş ce viza un convoi al NATO, lângă aeroportul din Jalalabad, principalul oraş din estul ţării, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliţiei din provincie, Hazrat Hussain Mashriqiwal, anunţând acest prim bilanţ.

De asemenea, în acest atac au fost răniţi patru civili, a adăugat Mashriqiwal, subliniind că bilanţul ar putea creşte.

Atacul ce viza un convoi al NATO a fost revendicat de purtătorul de cuvânt al rebelilor talibani, Zabihullah Mujahid, care a a afirmat că mai mulţi soldaţi americani au fost ucişi sau răniţi în atac.

După ce a coaliţia militară occidentală din Afganistan a numărat, în 2010, peste 140.000 de soldaţi, forţa NATO a început să se retragă în mod progresiv din această ţară. În prezent, ea numără puţin peste 12.000 de doldaţi, majoritatea americani, însărcinaţi cu consilierea şi formarea forţelor afgane în lupta acestora împotriva talibanilor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos