Acasă Politica Crin Antonescu ramane presedintele Senatului

Crin Antonescu ramane presedintele Senatului

54

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a respins, joi, sesizarea PDL privind hotararea prin care Vasile Blaga a fost inlocuit de la sefia Senatului, astfel ca la conducerea acestei camere ramane Crin Antonescu. Miercuri, CCR amanase pentru joi decizia in cazul sesizarii de neconstitutionalitate care a fost formulata de Partidul Democrat Liberal (PDL), privind hotararea prin care Vasile Blaga a fost inlocuit de la sefia Senatului. Intrunit, din nou, ieri, Plenul CCR  a respins sesizarea, liberalul Crin Antonescu ramanand astfel la sefia Senatului.

 

Sesizarea se referea la neconstitutionalitatea dispozitiilor articolului 30 alineatele 3 si 4 din Regulamentul Senatului, precum si ale Hotararilor Plenului Senatului nr. 24/2012 si nr. 25/2012, formulata de un numar de 28 senatori apartinand Grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal.

 

In 3 iulie, liderul PDL Vasile Blaga a fost revocat din functia de presedinte al Senatului, in aceasta pozitie fiind ales presedintele PNL Crin Antonescu. Legea de aprobare a OUG 38/2012 privind modificarea atributiilor Curtii Constitutionale a fost declarata neconstitutionala in 19 septembrie.

 

„Nu am comentat niciodata deciziile CCR, dar din decizia de astazi nimeni nu mai poate acuza Curtea de o anumita implicare politica, cum a facut USL in timpul si dupa referendum”, a precizat Blaga.

 

El crede ca prin decizia CC va fi reglementata situatia raportului dintre Constitutie si Regulamentul Senatului. „Inainte erau decizii ale CC ca un presedinte al Senatului nu putea fi revocat decat la cererea grupului parlamentar care l-a propus, cu exceptia cazului in care incalca Regulamentul. Dupa aceasta decizie a CC, in motivare Curtea va reglementa situatia raportului dintre Constitutie si Regulamentul Senatului, in interpretarea ca la inceputul legislaturii este ales un presedinte al Senatului si de cate ori se va schimba majoritatea Senatului se va putea schimba si presedintele Senatului”, a explicat Vasile Blaga.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos