CSM organizeaza un concurs de admitere, fiind disponibile 200 de locuri la INM si 70 de posturi de judecatori!

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va organiza un concurs de admitere la Institutul National al Magistraturii (INM), fiind disponibile 200 de locuri si 70 de posturi de judecatori la judecatorii, potrivit agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat al CSM emis luni, concursul de admitere la INM are loc pentru ocuparea unui numar de 200 de locuri de auditori de justitie (100 de locuri pentru judecatori si 100 de locuri pentru procurori), la examen inscriindu-se 3.874 de candidati.

Duminica s-a desfasurat proba eliminatorie tip grila de verificare a cunostintelor juridice din cadrul primei etape a concursului, la care au participat 3.733 de candidati.

A doua proba, constand in testul grila de verificare a rationamentului logic, va avea loc la data de 8 septembrie.

De asemenea, CSM organizeaza, prin intermediul INM, concursul de admitere in magistratura pentru ocuparea unui numar de 70 de posturi de judecator la judecatorii.

Pentru acest concurs s-au inscris 1.258 de candidati.

Duminica, s-a desfasurat proba eliminatorie tip grila de verificare a cunostintelor juridice din cadrul primei etape a concursului, la care au participat 1.144 de candidati.

A doua proba din cadrul primei etape, constand in testul grila de verificare a rationamentului logic, va avea loc la data de 8 septembrie.

Concursul de admitere in magistratura este organizat conform dispozitiilor art. 33 alin. 1 din Legea nr 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si ale Regulamentului privind organizarea si desfasurarea concursului de admitere in magistratura, adoptat prin HCSM nr.279/2012, modificata.

La acest concurs participa persoanele care indeplinesc conditiile prevazute la art.14 alin. 2 din Legea nr. 303/2204 cu o vechime in specialitate de cel putin 5 ani, in functiile prevazute de lege.