Acasă ACTUALITATE Cu sustinerea USR, PSD a avut majoritate pentru legea care schimba data...

Cu sustinerea USR, PSD a avut majoritate pentru legea care schimba data alegerilor parlamentare

3005

Social-democrații au reușit să asigure cvorum pentru a trimite la dezbateri legea privind amânarea alegerilor parlamentare cu ajutorul senatorului USR George Dircă și al senatorului UDMR Tanczos Barna.

PSD a reuşit să asigure cvorum în Biroul Permanent al Senatului pentru a trimite la dezbateri legea privind amânarea alegerilor parlamentare cu ajutorul senatorului UDMR Tanczos Barna şi a senatorului USR George Dircă, cel care a fost votat de social-democraţi pentru Consiliul Legislativ.

Mișcarea are loc în contextul în care PSD se chinuie de două săptămâni să asigure cvorum în Biroul Permanent al Senatului pentru a trimite în plen legea privind amânarea alegerilor parlamentare, întoarsă de preşedintele Klaus Iohannis în Parlament. Pavel Marian, fost membru al Bp, a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa şi a demisionat din Senat, iar Ion Ganea a lipsit de la şedinţe, fiind ulterior exclus din PSD. Nici şedinţa de plen convocată pe 3 noiembrie nu a putut avea loc din lipsă de cvorum, potrivit B1.

La şedinţa de luni a Biroului Permanent, PSD, în ciuda celor două voturi în minus, a reuşit să strângă cvorum. Explicaţia: reprezentantul UDMR a venit la şedinţă după două săptămâni de boicot. În plus, şi senatorul USR George Dircă a fost la prezent în Biroul Permanent, deşi PNL şi USR s-au înţeles să boicoteze şedinţa pentru a bloca amânarea alegerilor parlamentare.

George Dircă susţine că ar fi fost cvorum şi fără el. „Sunt 12 membri în Biroul Permanent, dar săptămâna trecută Marian Pavel de la PSD a demisionat, pentru că a fost ales preşedinte al CJ Ialomiţa. Prin urmare, au rămas 11 oameni în BP, deci majoritatea e de 6 oameni, nu de 7. Când am ajuns eu la şedinţa de ieri a BP era deja cvorum: cei 5 senatori PSD plus Tanczos Barna de la UDMR”, a explicat George Dircă pentru „Adevărul“.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentPSD-stii au inceput sa fure intre ei, apoi ii mint pe oameni ca ei nu fura!
Articolul următorPreședintele Iohannis e ferm: „Dupa alegeri, guvernul va fi format in jurul PNL”