Acasă Stiri locale Culmea prostiei: Sa dai bani pentru un certificat fals, apoi sa...

Culmea prostiei: Sa dai bani pentru un certificat fals, apoi sa mori de Covid ca nu esti vaccinat!

2103

Suspiciuni de falsificare a certificatului de vaccinare la Direcția de Sănătate Publică Suceava. O angajată este cercetată penal după ce i-ar fi eliberat documentul, în mod ilegal, unui coleg. Actul indica faptul că acesta ar fi făcut două doze de vaccin, ultima la începutul lunii iunie. Bărbatul a murit de COVID în urmă cu patru zile.

Bărbatul în vârstă de 58 de ani, asistent medical la Direcția de Sănătate Publică Suceava, a murit pe 14 noiembrie, la două săptămâni după ce fusese internat cu diagnosticul de COVID-19.

Dan Teodorescu, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Suceava: Pe parcursul spitalizării starea lui s-a agravat, a făcut și o complicație pentru care necesita o intervenție chirurgicală, dar pacientul și familia au refuzat.

Bărbatul nu avea comorbidități, motiv pentru care decesul a stârnit suspiciuni în rândul colegilor de la Direcția de Sănătate Publică. Verificările interne au scos la iveală faptul că o colegă l-a ajutat să obțină certificatul de vaccinare, care indica faptul că s-ar fi imunizat cu două doze, la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie.

Gabi Băncilă, purtător de cuvânt la DSP Suceava: Persoana a recunoscut că a introdus datele fără să facă vreo afirmație la efectuarea vaccinului sau nu. DSP a sesizat inspectoratul județean de poliție, după ce a informat Ministerul Sănătății.

Atât bărbatul decedat cât și colega, care ar fi obținut atât pentru el cât și pentru ea certificate de vaccinare fără să-și fi administrat vaccinul, aveau că responsabilitatea introducerea datelor în sistemul național cu privire la imunizarea populației. Angajata DSP este acum cercetată penal.

Anca Panciuc, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava: S-a primit în cursul zilei de ieri o sesizare din partea DSP-ului cu privire la o suspiciune de falsificare a unor certificate de vaccinare. Se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual.

Autoritățile spun că verifică dacă mai sunt și alte astfel de cazuri.

Județul Suceava este pe ultimul loc la nivel național în ceea ce privește imunizarea populației împotriva COVID-19.

Volume 8%

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos