6.2 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăStirea zileiCum ar putea fi convertite biletele de tren nefolosite in bani

Cum ar putea fi convertite biletele de tren nefolosite in bani

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

Ne apropiem cu pasi repezi de campania electorala si mai multi parlamentari vor ca biletele de tren subventionate de stat pentru pensionari sa poata fi transformate in sume de bani. Biletele de transport cu trenul ramase neutilizate de catre pensionari vor fi transformate in sume la dispozitia acestora, potrivit unui proiect de lege initiat de mai multi parlamentari.

„Astazi (miercuri – n.r.) am inregistrat la Secretariatul General al Camerei Deputatilor o initiativa legislativa solicitata de catre Organizatia Seniorilor Nationali Liberali. Acestia au propus ca biletele de transport cu trenul ramase neutilizate de catre pensionari sa poata fi transformate in sume la dispozitia acestora”, spune Gabriel Andronache, liderul Grupului parlamentar al deputatilor PNL.
Potrivit acestuia, aproximativ 80% din bilete raman neutilizate. „Avem speranta ca acest proiect de act normativ va fi sustinut de toate grupurile parlamentare si speram sa aiba un parcurs legislativ urgent. Proiectul de lege urmeaza sa intre in procesul legislativ in perioada urmatoare”, incheie Andronache.

Din pacate proiectul nu este disponibil pentru consultare pe site-ul Camerei Deputatilor astfel incat nu se stie care este efortul bugetar pe care il va face bugetul de stat, dar avand in vederea ca doar pentru biletele utilizate statul plateste peste un miliard de lei subventie operatorului CFR Calatori, ar fi nevoie de o suma uriasa de bani pentru a se realiza acest lucru.

Ultimele stiri