Acasă Tutorialul Zilei Cum sa alegi cel mai bun pepene! Nu vei da gres!

Cum sa alegi cel mai bun pepene! Nu vei da gres!

52

De cate ori nu vi s-a intamplat sa cumparati un pepene ce pare delicios si cand ajungeti acasa sa constatati ca nu e copt?

Câteva principii sunt comune atât pentru pepenii galbeni cât şi pentru cei verzi (lebeniţe, lubeniţe), iar câteva diferră. Urmând sfaturile de mai jos, atâta timp cât soiul pepenelui e bun şi a fost transportat corespunzător, aveţi toate şansele să vă bucuraţi de un pepene gustos. Alegere bună!

    Verificaţi codiţa. Dacă locul de unde a fost desprins pepenele de pe vrej – codiţa – este uscată în totalitate sau chiar căzută, înseamnă că pepenele a fost cules de prea multe zile, poate chiar săptămâni. Renunţaţi la el dacă vreţi să nu suferiţi o mare decepţie.
    Verificaţi nasturele (în partea opusă a codiţei). Dacă nasturele este mai mare de dimensiunea unei monede de 1 ban înseamnă că pepenele nu a ajuns la maturitate. Cu cât mai mic este  nasturele, cu atât mai bine crescut este pepenele.  Dacă nasturele depăşeşte dimensiunea unei monede de 10 bani, pepenele este cules prematur. Nu-l cumpăraţi.
    Verificaţi integritatea. Verificaţi ca pepenele să nu fie plin de pete şi imprefecţiuni. Căutaţi ca urma albă (vizibil  în special la pepenii verzi) să fie câte mai mică. Acesta este locul în care pepenele a stat în contact cu pământul şi în care este cel mai puţin copt, potrivit cevabun.ro.


Citeste si:

Zece BENEFICII ascunse ale pepenelui rosu!

Opt lucruri interesante despre pepenele rosu


Testul final

Pepenele galben

Mirosiţi coaja pepenelui. Aceasta trebui să fie plăcut parfumată. Dacă mirosul este pregnant de iarbă/castravete înseamnă că pepenele este încă necopt. Prestaţi uşor pepenele, acesta trebuie să fie moale şi elastic, dar nu exagerat. Dacă este prea moale, pepenele este trecut. Căutaţi altul.

Pepenele verde

Ciocăniţi în coaja pepenelui. Sunetul trebuie să fie elastic, să nu sune a gol. Dacă sună a gol este vechi, dacă nu are elasticitate, poate să fie verde.

Sursa: realitatea.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos