31.4 C
București
marți, iunie 25, 2024
AcasăSocialCum va fi VREMEA pana in luna decembrie! Vezi temperaturile pana la...

Cum va fi VREMEA pana in luna decembrie! Vezi temperaturile pana la sfarsitul anului!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Marcel Ciolacu porneste „un razboi” pentru titlul de revolutionar!

Presedintele PSD si premierul Romaniei, Marcel Ciolacu nu se...

O tara europeana interzice gainilor sa mai iasa din curte. Prin lege!

Au intrat în vigoare măsurile de ținere în interior...

Aroganta britanicilor i-a costat scump! Cum a castigat Italia titlul european

Naționala Italiei a câștigat duminică Campionatul European de Fotbal...

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a realizat o estimare a temperaturilor si a cantitatilor de precipitatii pe teritoriul Romaniei, pana la sfarsitul anului, potrivit mediafax.ro.

Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

OCTOMBRIE

Temperaturile medii lunare se vor situa in general in limite apropiate de mediile climatologice in majoritatea zonelor, exceptand sudul, sud-estul si vestul tarii, unde local vor fi posibile valori peste cele normale.

Cantitatile lunare de precipitatii vor prezenta o tendinta de excedent in cea mai mare parte a tarii, exceptand regiunile sud-estice si sudice, unde acestea vor fi apropiate de normalul perioadei.

NOIEMBRIE

Regimul termic va inregistra in general valori apropiate de normele climatologice, cu exceptia zonelor sud- estice unde sunt estimate valori peste cele normale, iar in cele nord-vestice si estice, sub mediile multianuale.

Precipitatiile lunare se vor situa peste mediile climatologice in estul, sud-estul si centrul tarii, iar in restul teritoriului acestea vor fi in general normale.

DECEMBRIE

Regimul termic va fi normal in cea mai mare parte a tarii, iar in regiunile nordice si centrale sunt posibile medii ale temperaturilor mai scazute decat normele climatologice.

Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa in limite normale, iar local in centrul, vestul si sud-estul tarii vor fi posibile valori peste media climatologica.

1regiunea

Ultimele stiri