11.8 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalCum vor sa termine rusii razboiul? Il ”asasineaza” pe Zelenski! Vezi operatiunea...

Cum vor sa termine rusii razboiul? Il ”asasineaza” pe Zelenski! Vezi operatiunea MAIDAN-3

in:

Stiri pe acelasi subiect

Victorie simbolica a rusilor la Avdiivka

Victorie simbolică a rusilor la Avdiivka după ce armata...

Zelenski vrea o ”resetare” în conducerea ţării

Volodimir Zelenski a declarat ca vrea o  ”resetare” de...

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...

Razboiul de uzura din Ucraina nu pare sa le mai convina prea mult nici rusilor care vor sa puna punct conflictului intr-un mod favorabil. Cum pe front lucrurile nu mai evolueaza pe 1 noiembrie, serviciile ruse de informatii au lansat un ”atac informational” de amploare, denumit ”Maidan-3”, cu scopul de a destabiliza Ucraina, se arata intr-o investigatie media a publicatiei ucrainene ONLINE.ua care citeaza surse din domeniul securitatii si apararii.

Investigatia incepe printr-un indemn adresa ucrainenilor ca ar trebui sa-si aminteasca faptul ca „razboiul de uzura” se refera si la rezistenta societatii civile la confruntarile interne pe care Rusia le provoaca in mod constant in Ucraina. Astfel, a putut fi stabilit ca serviciilor ruse de informatii si-au propus sa deruleze, in perioada noiembrie-decembrie 2023, o ampla campanie de discreditare a Ucrainei.

Publicatia ucrainene ONLINE.ua precizeaza ca aceasta noua operatiunea, parte a unui razboi informational derulat de mai mult timp, a fost supervizata de prim-adjunctul sefului de stat major al administratiei prezidentiale ruse, Serghei Kirienko, iar ideologul a fost Vladislav Surkov, unul dintre autorii proiectului Novorossiya.

Online.ua a aflat despre acest lucru de la mai multe surse care lucreaza in domeniul securitatii si apararii din Ucraina. Potrivit planurilor indraznete ale rusilor, operatiunea se va desfasura in diferite parti ale lumii si va avea un caracter complex.

Propaganda rusa exploateaza oboseala generala a societatii ucrainene

Scopul stabilit de serviciile ruse de informatii si grupurile de propagandistii rusi este de a destabiliza viata politica, de a provoca proteste si conflicte chiar in Ucraina si de a influenta coalitia internationala anti-Putin.

Metodologia noului atac informational derulat de Rusia se va baza pe un sablon clasic: panica, nesiguranta si discreditarea politicienilor si militarilor ucraineni.

In ceea ce priveste principalele subiecte pe care serviciile ruse de informatii ruse le vor exploata si pe care vor propaga asupra societatii ucrainene, nu exista prea multe semne de intrebare.

Unele dintre problemele reale care ii preocupa astazi pe ucraineni vor fi exploatate din nou: oboseala generala cauzata de razboi, presupusa „inutilitate a rezistentei”, coruptia, ineficienta organizatiilor internationale, suspendarea ajutorului din partea partenerilor internationali, ineficienta conducerii politice si diverse „teorii ale conspiratiei”.

Un subiect separat este „problema limbii”, care este repusa in mod artificial pe ordinea de zi din nou si din nou. In acelasi timp, la Kiev si in regiuni sunt planificate o serie de actiuni „pasnice”, proteste si actiuni civice care vor avea scopuri absolut nepasnice.

In acest scop, serviciile ruse informatii se folosesc in constant de starea de stres a societatii ucrainene. In special, problemele dureroase ale schimburilor de prizonieri de razboi si ale rotatiei militare in zona de lupta sunt ridicate exploatate iar.

De asemenea, campaniile de dezinformare care vizeaza perturbarea procesului de mobilizare continua. Rudele si prietenii militarilor ucraineni sunt provocati sa intreprinda actiuni agresive care submineaza si mai mult societatea ucraineana. In acest scop, Rusia a blocat procesul de schimb de prizonieri de razboi.

Atacul Rusiei impotriva conducerii militare si politice a Ucrainei

Primele etape ale acestei campanii de discreditare pot fi deja observate atat pe platformele media ucrainene, cat si pe cele internationale, inclusiv pe cele pro-ruse care vizeaza publicul vorbitor de limba rusa.

Noi voci sub forma unor agenti de influenta, autointitulati „experti” si comentatori, s-au alaturat unui anumit numar de politicieni si lideri de opinie ucraineni care, fara sa stie, raspandesc naratiuni rusesti.

Ultimele stiri