Acasă Comentariul zilei Cunoscut analist politic: Acest guvern a fost gandit ca o afacere, o...

Cunoscut analist politic: Acest guvern a fost gandit ca o afacere, o imensa teapa de miliarde de euro!

Stelian Tănase a lansat o serie de atacuri dure la adresa lui Liviu Dragnea dar și a Guvernului Tudose. „Acest guvern a fost gîndit de niște minți bolnave ca o afacere, ca o țeapă uriașă – de miliarde de euro. Dragnea știe bine cum și-a cistigat partidul – plătind la greu baronii PSD din fonduri publice nu din banii lui de acasă.”, a scris analistul politic pe blog-ul său.

„Guvernul este la anaghie, e clar pentru oricine urmăreste ce se intimplă. Dă din colț în colț fara solutii. A deschis prea multe fronturi. Mihai Tudose nu mai știe deja de unde să facă rost de parale. Scenariul Greciei se vede la orizont fără binoclu. Și tot pe o guvernare de stînga, ca acolo. Regula e ca un asemenea guvern socialist/social-democrat, face favoruri in stinga și in dreapta, face risipa, vinde pielea ursuluiu din pădure. Ia măsuri anti-economice. De ce? Ca să fie popular, chiar dacă are buzunarele goale. Mai ales atunci! După noi potopul, dragi tovarăși! Nu contează decît propaganda. Să se mai mențină o zi la putere, să mai dosească cîte ceva. Să ciștige timp, care înseamnă bani.

Lumea se bucură la suta de lei. Vi-l amintiți pe Ceaușescu în balcon în decembrie 1989 !? Atunci mulțimea l-a huduit cind i s-a oferit una sută lei. Azi zice bogdaproste, amăritul, ce să facă săracu!? Se va bucura mult mai puțin cînd bugetul țărișoarei de la care mulg șmecherii cu exces de zel o să rămina fără resurse pentru salarii și pensii. Cind se va întîmpla asta ? În 2-3 ani.

De ce nu sunt bani intrebați de vreme ce  de muncit munciți? Modelul economic PSD este o ficțiune. Cheltuielile sunt prea mari, veniturile prea mici, iar Guvernul se imprumută în prostie de la bănci ca sa astupe găurile apărute în corabie. O face întîi din rațiuni idelogice, nu numai politice – să nu se trezesca răsturnat de proteste ca precedentul guvern PSD, Ponta. PSD e stînga adică se dă cu poporul. Il slujeste, vezi Doamne. Între timp iși umple buzunarele. Mai înșfacă o baltă, o sondă, o pădure. Face învirteli cu statul, blătuieste o licitație, ține botul înfipt la robinet.

Dar cauza principală este alta ! Acest guvern a fost gîndit de niște minți bolnave ca o afacere, ca o țeapă uriașă – de miliarde de euro. Dragnea știe bine cum și-a cistigat partidul – plătind la greu baronii PSD din fonduri publice nu din banii lui de acasă. A alimentat ștabii PSD-ului din teritoriu cu finanțe ca să le astupe gura și să le cîștige votul. Așa se explică susținerea lui absolută în partid. Și ce va face PSD în viitorul apropiat cind se va anunța falimentul adus de aceasta riscantă politică economică stingisto-populistă ?

Ce va face in 2020 ? Partidul și smecherii din frunte vor ridica din umeri si vor arăta buzunerele goale (am vrut dar nu am putut, lumea e rea!). Zdrobiți în alegeri, vor trece în opoziție făcînd pe democrații. Îi vor lăsa pe fraierii de liberali să se descurce cu visteria goală și cu lumea în stradă. Ceva asemănător s-a petrecut în 1996 cind partidul lui Ion Iliescu s-a retras bucuros de la putere in opoziție (Na-ti-o frintă ca ți-am dres-o! ) și CDR a preluat un dezastru. Același scenariu.”, a scris Stelian Tănase pe blog.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentPanica intr-un avion AirFrance deasupra Atlanticului: Peste 500 de pasageri au privit ingroziti cum motorul avionului explodeaza si se dezintegreaza in aer!
Articolul următorRomania e campioana mondiala la canotaj 8+1! Fetele noastre au uimit in SUA!