21.8 C
București
vineri, martie 29, 2024
AcasăEconomieDaca ai card la una din aceste banci TREBUIE sa stii asta!...

Daca ai card la una din aceste banci TREBUIE sa stii asta! Vezi ce au facut cu bani tai!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Într-un an caracterizat exclusiv prin scăderea dobânzilor, băncile comerciale reușesc să adune cele mai mari venituri  nete din dobânzi. Mai mult încă, în cazul Băncii Transilvania, aceste venituri cunosc o creștere fără precedent, de 53,44%, după cum arată rezultatele financiare ale băncii. De asemenea, banca ardeleană se dovedește a fi cea mai eficientă bancă din top trei sistem bancar, anunta economica.net.

Cea mai mare bancă din sistem, BCR a raportat un total al veniturilor nete din dobânzi de 1,356 miliarde lei, în scădere față de primele nouă luni din 2015, când banca a raportat venituri nete de 1,506 miliarde de lei. Scăderea veniturilor din dobânzi s-a datorat în mare mare parte programului Scade rata care a micșorat dobânzile de la creditele în sold , în procesul de transformare a acestora din dobânzi variabile în dobânzi fixe. Totodată, veniturile nete din comisioane au avut o creștere ușoară de la 531,6 milioane de lei la 532,7 milioane de lei.

Banca Transilvania însă, cea de-a treia bancă din sistem, a raportat o creștere fără precedent a veniturilor nete din dobânzi de 53,44% de la 826,8 milioane de lei în primele nouă luni din 2015 la 1,268 miliarde de lei, în primele nouă luni din 2016. De obicei veniturile nete din dobânzi înregistrate de o instituție de credit sunt rezultatele dintre dobânda de la credite și dobânda de la depozite. Mai exact, marja de profit a băncii. Ceea ce este interesant este faptul că, Banca Transilvania nu se remarcă printr-o marjă de profit prea mare comparativ cu cea practicată de alte bănci din sistem.

Soldul total al creditelor băncii ardelene era de 26,4 miliarde de lei la sfârșitul lunii septembrie 2016, în creștere cu 5% față de finele anului 2015. În acest context, creditele noi acordate de bancă au fost de circa 1,3 miliarde de lei, puțin mai mult decât creditele noi acordate de BRD, de exemplu care au fost în jurul valorii de un miliard de lei. Cea de-a doua bancă din sistem a înregistrat și ea un plus al veniturilor nete din dobânzi, dar creșterea aici a fost de doar 5,2%. Dacă analizăm și comisioanele nete încasate de bancă, de 374 milioane de lei, constatăm că banca stă la capitolul venituri aproape tot atât de bine cât stă și BCR, care este prima bancă din sistem și are un sold al creditelor mult mai mare, de 32,4 miliarde de lei.

Citeste continuarea pe economica.net.

Ultimele stiri