Acasă Sanatate Daca ai cunoaste BENEFICIILE unui dus cu apa rece, ai face mai...

Daca ai cunoaste BENEFICIILE unui dus cu apa rece, ai face mai des!

28

Mentinerea corpului timp de trei minute sub apa rece in fiecare zi este suficienta pentru a va bucura de beneficiile dusului cu apa rece.

dus cu apa receEste recomandat ca unul dintre dusurile cotidiene (cel de dimineata sau cel de seara) sa inceapa cu jeturi de apa calduta, apoi sa continue cu scaderea treptata a temperaturii acesteia si sa se finalizeze cu un jet de apa rece, la care sa va expuneti corpul cateva minute, scrie Click!.

Acest tip de dus care alterneaza rapid apa calda cu cea rece se mai numeste si dus scotian. Practica dusului rece se inscrie in traditiile mai multor tari, precum Finlanda, Rusia, Tailanda, Coreea sau Japonia, fiind insotita de mai multe beneficii confirmate de catre expertii medicali. De la arderea mai rapida a grasimilor si pana la imbunatatirea circulatiei sanguine, efectele pozitive ale dusurilor cu apa rece sunt nenumarate.

Un alt beneficiu al dusurilor reci este imbunatatirea calitatii somnului si combaterea insomniei. Pacientii cu tulburari de somn sunt sfatuiti sa se spele cu apa cat mai rece inainte de culcare, intrucat ulterior se instaleaza o stare placuta de calm, benefica adormirii rapide.

Sursa: realitatea.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos