Acasă Auto Dacia Dokker, o masina de 9.000 de euro. Comenzile se pot face...

Dacia Dokker, o masina de 9.000 de euro. Comenzile se pot face incepand de miercuri

45

Automobile Dacia, parte a grupului francez Renault, a lansat ieri pe piata romaneasca modelele Dokker si Dokker Van, produse in uzina din Tanger, Maroc. Dokker nu mai este insa deloc o masina low-cost, precum Logan MCV sau Logan van, pe care le inlocuieste, preturile fiind cuprinse intre 9.000 si 13.600 euro, TVA inclusa, pentru varianta combi cu 5 locuri, respectiv intre 8.700 si 11.500 de euro pentru varianta Van, destinata micilor comercianti si intreprinzatori.

 

Dacia Dokker si Dokker Van au patru motorizari, doua pe benzina si doua pe  motorina.Motorizarea pe benzina va include si noul motor TCe de 1,2 litri si 115 CP, iar propulsoarele diesel vor fi de 75 CP si 90 CP.

 

Dokker dispune de trei nivele de echipare – Basic, Ambiance si Laureate. Preturile variaza intre 9.000 de euro  pentru Dokker Ambiance, echipat cu motorul pe benzina 1.6 MPI de 85 CP si 13.600 de euro pentru varianta Dokker Laureate, cu motorul diesel 1.5 dCI de 90 CP.

 

Dokker Van va avea doua nivele de echipare, Basic si Ambiance, si va dispune de aceleasi motorizari ca in cazul modelului Dokker. Cu preturi cuprinse intre 8.700 de euro pentru versiunea Basic si 11.500 de euro in cazul versiunii Laureate cu motorizare diesel de 90 CP, Dokker Van reprezinta o oferta „imbatabila” pentru clientii aflati in cautarea unei utilitare cu o capacitate de incarcare foarte mare, de pana la 3,9 metri cubi, potrivit directorului comercial al Dacia, Thomas Dubruel.

 

„In logica comerciala, Dokker si Dokker Van vor inlocui Logan MCV su Logan Van. Nu pot sa avansez un anumit termen, care tine de strategia industriala a companiei. Cele doua modele lansate vor fi produse in Tanger. La Mioveni, capacitatea de productie a uzinei este incarcata 100%”, a afirmat directorul comercial al Dacia. Cele doua modele pot fi comandate in reteaua autorizata Dacia incepand de astazi.

 

Numele Dokker este derivat din cuvantul englezesc „dockworker”, desemnand muncitorii care se ocupa de incarcarea si descarcarea navelor in port.

 

Noile lansari ale Dacia, care se pregateste sa prezinte, la sfarsitul acestei luni, si noile generatii Logan si Sandero, nu vin insa intr-un context tocmai fericit. Inmatricularile de autoturisme noi din Romania au scazut in luna august cu peste 42% fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut, la putin peste 5.000 de unitati. Potrivit Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), vanzarile de autoturisme si vehicule comerciale au scazut cu 19% in primele opt luni ale acestui an, la 56.853 unitati, autoturismele inregistrand un regres mai mare, de 22%, la un volum de 46.823 unitati, piata auto apropiindu-se de un nivel comparabil cu cel din anul 2000.

 

Vanzarile Dacia au scazut cu 29,9% in intervalul ianuarie-august, la 12.223 unitati, conform datelor APIA. Luna trecuta, uzina de la Mioveni a vandut 1.217 unitati, in coborare cu 10,1% fata de luna precedenta.

 

Si totusi, reprezentantii Dacia sunt optimisti: piata auto din Romania are un potential de crestere foarte ridicat, in conditiile in care parcul auto local se situeaza la jumatatea mediei din tarile din vestul Europei, de aproximativ 500 de autovehicule la 1.000 de locuitori, afirma directorul comercial al Automobile Dacia, Thomas Dubruel. „Nu este normal sa avem in Romania vanzari de autovehicule de 80-90.000 de unitati pe an. Nivelul de dotare auto in Romania este de circa 250 de unitati la 1.000 de locuitori comparativ cu 500 de unitati in vestul Europei. Deci, potentialul de crestere a pietei auto din Romania este ridicat pentru toate marcile auto. Cand piata auto se va relansa, si Dacia va avea o relansare a vanzarilor” , a declarat Dubruel.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos