Acasă Economie Oltchim, intre o oferta exotica si una fara sustinere financiara

Oltchim, intre o oferta exotica si una fara sustinere financiara

35

Premierul Victor Ponta a recunoscut, ieri, ca situatia Oltchim nu este una fericita, deoarece o oferta din cele trei primite pana acum este „exotica”, facand referire la cea depusa de Dan Diaconescu, iar cei de la Chimcomplex – un alt ofertant – sunt prea mici pentru a prelua combinatul. „Nu este o situatie fericita, pentru ca, din pacate, dincolo de cei care sunt deja acolo, din cele doua oferte una este exotica, iar cealalta trebuie verificata din punct de vedere al potentialului financiar. Totusi, cei de la Chimcomplex sunt destul de mici fata de cat de mare este Oltchim. Indiferent insa de rezultatul final, nu vom accepta niciun fel de oferta care presupune pierderea locurilor de munca si dezmembrarea Oltchim. Situatia este foarte dificila”, a spus Ponta, citat de Mediafax.

 

Intrebat de jurnalisti ce se va intampla daca niciuna dintre ofertele primite nu va fi satisfacatoare, premierul a afirmat ca la Oltchim va fi instituita in acest caz administrarea speciala, dar numai ca o solutie pe termen scurt, solutia pe termen lung fiind cooptarea unui investitor puternic.

 

El a aratat totusi ca termenul de depunere a ofertelor, stabilit la acest moment pentru joi, 20 septembrie, nu va mai fi amanat, iar licitatia publica cu strigare programata pentru vineri va fi organizata in prezenta presei. Intrebat de asemenea daca, din punct de vedere politic, l-ar deranja prezenta la Oltchim a unui investitor rus, precum Gazprom, premierul a raspuns negativ.

 

„Nu, nici vorba, oricine salveaza locurile de munca si are banii de investitii, este binevenit. Politic nu m-ar deranja nici macar domnul Dan Diaconescu, cu o singura conditie: sa aiba banii si capacitatea de a salva locurile de munca”, a spus Ponta. Intrebat in continuare pe cine ar prefera intre Gazprom si Dan Diaconescu, Ponta a spus, zambind, ca diferenta de resurse financiare si manageriale este cam mai mare intre cele doua parti.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos