Acasă Social De ASTAZI iti poti SCHIMBA furnizorul de energie ORICAND! VEZI CE A...

De ASTAZI iti poti SCHIMBA furnizorul de energie ORICAND! VEZI CE A ANUNTAT ANRE

De astazi iti poti schimba furnizorul de electricitate oricand doresti. ANRE a aprobat un ordin legat de procedura de schimbare a acestuia, care prevede, printre altele, posibilitatea inlocuirii firmei de furnizare in orice zi calendaristica, scurtarea procedurii si eliminarea conditiei privind plata facturii.

furnizor de electricitate

„Documentul reprezinta o imbunatatire a procedurii privind schimbarea furnizorului de energie electrica aprobata prin Ordinul ANRE nr. 88/2009, cu modificarile si completarile ulterioare si a fost elaborat in scopul armonizarii regulilor de schimbare a furnizorului aplicate in Romania cu legislatia Uniunii Europene”, se arata intr-un comunicat al autoritatii de reglementare.

Printre modificarile aduse in favoarea consumatorilor prin acest ordin se numara eliminarea posibilitatii suspendarii procesului de schimbare a furnizorului de energie electrica, ca urmare a neachitarii facturilor de energie electrica, precum si prevederea explicita a faptului ca procesul de schimbare a furnizorului este gratuit, fiind interzisa perceperea oricaror taxe sau tarife legate de parcurgerea etapelor specifice.

In plus, Comitetul de Reglementare al ANRE a mai aprobat miercuri alte doua ordine, privind modalitatile de informare a clientilor finali de catre furnizorii de gaze naturale cu privire la conditiile comerciale de furnizare a gazelor naturale, respectiv de stabilire a unor masuri privind furnizarea gazelor naturale la clientii noncasnici in perspectiva eliminarii preturilor finale reglementate.

Acestea vizeaza instituirea unor masuri care sa asigure accesul clientilor finali la informatiile privind conditiile comerciale de furnizare a gazelor naturale, avand in vedere procesul de liberalizare a pietei interne de gaze naturale si dezvoltarea concurentei pe aceasta piata, respectiv stabilirea masurilor de informare ce se impun in vederea liberalizarii pietei interne a gazelor naturale la data de 1 ianuarie 2015 pentru clientii noncasnici, in scopul asigurarii continuitatii in furnizarea gazelor naturale a clientilor noncasnici aflati in prezent in segmentul reglementat.

Sursa: Mediafax

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentTRAGEDIE IN LUMEA SPORTULUI! Un fotbalist S-A SINUCIS! Iubita lui este in STARE DE SOC!
Articolul următorAndrei Hrebenciuc, retinut de procurorii DNA! Fiul lui Viorel Hrebenciuc este implicat si el in dosarul retrocedarilor!