Acasă Sanatate De ce NU MAI VOR ROMANCELE sa nasca natural?!

De ce NU MAI VOR ROMANCELE sa nasca natural?!

Principalele motive tin de firca de durere si necunoastere, insa cele mai importante efecte se vad asupra copiilor.

Statisticile arată că tot mai multe românce aleg cezariana în locul nașterii naturale din cauza fricii de durere și a lipsei de înformare.

Potrivit conf. dr. Doru Herghelegiu, un alt motiv al numărului de cezariene din ce în ce mai mare este și faptul că obstetricianul de multe ori are tendința să se protejeze pentru că cele mai mediatizate și cele mai disputate cazuri de malpraxis sunt în obstetrică, scrie doctorulzilei.ro.

Cele mai grave consecințe privind evoluția mamei sau a fătului în cazul unor incidente sunt în obstetrică. Ori, atunci la cel mai mic semnal de alarmă care apare în travaliu fiecare simte nevoia să se protejeze, să termine mai repede travaliul, să nu fie niciun risc pentru făt, să nu aibă procese ulterioare.

”Noi susținem nașterea naturală și credem că dacă femeile ar fi încurajate să aibă încredere în ele, să li se spună că au un corp destinat nașterii naturale, mai multe femei ar alege travaliul. Dar de frică, multe optează pentru cezariană. De multe ori nu sunt informate, le cer medicului cezariană, iar acesta nu poate să le refuze. Dar moașele le pot informa, pot face partea de educație”, explică Melania Tudose, președinta Asociației Moașelor Independente și moașă la maternitatea din Buzău.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentArmata Romana convoaca OFICIAL rezervistii!
Articolul următorLovitura GREA pentru Iohannis de la Curtea de Apel! Dosarul lui, in care i se aduc ACUZATII GRAVE, se reia!