10 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăEconomieDe ce Romania are in fiecare an crestere economica, dar romanii sunt...

De ce Romania are in fiecare an crestere economica, dar romanii sunt la fel de SARACI?!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Dezamăgire natională! România are șanse scăzute să se mai califice la Campionatul European

Belraus-România a fost o partidă dezamăgitoare, mai ales pentru...

Avem o crestere economica pentru care alte tari ne invidiaza si in acelasi timp suntem in topul european al saraciei. Si asta pentru ca aceasta crestere economica nu este distribuita catre toti romanii, explica oficialii Comisiei.

Raportul Comisiei Europene arata ca, desi economia romaneasca creste rapid, romanii obisnuiti nu prea simt asta.

Stefan Olsson, director DGOFM, Comisia Europeana: „Romania are una dintre cele mai mari cresteri economice, dar pe de alta parte exista si o alta fateta. Vedem ca aceasta crestere nu este distribuita catre toata lumea.

Angela Filote, seful Reprezentantei Comisiei Europene: „Romania este in topul saraciei in Uniunea Europeana. Asta mie imi spune ca modelul de crestere economica actual nu lucreaza in interesul cetateanului, pentru ca desi tara creste, cetateanul ramane la fel de sarac. Ori asta nu este un model pe care noi sa il încurajam.


Citeste si:

Guvernul anunta ca va da LOCUINTE SOCIALE romanilor saraci! Vezi ce presupune noul ”Pachet integrat pentru combaterea saraciei”!

Impresionata de saracie, o tanara din Franta vine VOLUNTAR in Romania si ajuta oamenii strazii!


Saracia este mai accentuata in zonele rurale. Guvernul a constatat ca cele mai afectate sunt zonele unde exista ferme mari si moderne, scrie stirileprotv.ro.

Cristian Ghinea, Consilier de stat, Cancelaria primului ministru: „Daca va uitati in zonele in care avem cele mai mari exploatatii agricole, avem si cea mai mare saracie, ceea ce este un paradox, pentru ca ideea ar fi ca exploatatiile mari sunt si productive, doar ca fiind mari si folosind tehnologie inalta, ceea este bine pentru aceste exploatatii, nu folosesc forta de munca.

Mare parte din cresterea economica a Romaniei din ultimii ani s-a bazat pe exporturi, deoarece produsele noastre sunt competitive pe pietele externe. Dar nu pentru ca ar fi grozav de bune.

Angela Filote, seful Reprezentantei Comisiei Europene:  „Aceasta competitivitate este bazata pe cost, nu pe calitate. Pe costuri foarte mici, nu pe calitate foarte mare. Aceste costuri foarte mici se bazeaza pe salarii mici ale cetatenilor.

Pe baza raportului de tara, Comisia Europeana va elabora in luna mai un set de recomandari pentru autoritatile romane.

Vezi video pe stirileprotv.ro

Ultimele stiri