Impresionata de saracie, o tanara din Franta vine VOLUNTAR in Romania si ajuta oamenii strazii!

Marine Parrot s-a născut în Franţa şi a studiat Geografia în Dijon. Tânăra de 21 de ani a ajuns prima dată la Iaşi în 2014 cu o bursă Erasmus. În cele nouă luni petrecute în capitala Moldovei a fost impresionată de numărul mare al oamenilor fără adăpost. A vrut să le afle poveştile, iar pentru asta a învăţat limba română.

Tânăra nu s-a oprit însă, aici. A amânat înscrierea la masterat şi s-a întors în România unde, de patru luni, încearcă să le ofere sprijin oamenilor fără adăpost. Spune că decizia sa a fost greu înţeleasă de familie.

La început nu au înţeles așa bine și erau puţin îngrijoraţi. Ce fac? Dar după aia au venit în vizită de două ori, deja. Le place România”, a declarat Marine Parrot.

De când a revenit la Iaşi, Marine s-a alăturat fundaţiei Emmaus şi este una dintre cele mai implicate voluntare.

Se implică foarte bine în toate activitățile. Are ceva natural în partea ei socială extraordinară”, a subliniat asistentul social în cadrul fundației Emmaus, Laurențiu Boitan.

Oamenii fără adăpost au numai cuvinte de laudă pentru tânără.

„Foarte inteligentă, foarte prietenoasă, îmi place de ea pentru că e de gașcă. Pentru noi e mai ceva ca o soră”, a declarat un beneficiar al ajutorului oferit de fundația Emmaus.

Voluntarii fundaţiei din Iaşi împart în fiecare seară alimente oamenilor fără adăpost.