9.7 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăEconomieCea mai PROASTA VESTE POSIBILA pentru romanii care au luat credite prin...

Cea mai PROASTA VESTE POSIBILA pentru romanii care au luat credite prin Prima Casa!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Ultimele date furnizate de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) arată că, la sfârșitul săptămânii trecute, instituția a primit și dispus toate măsurile legale pentru un număr de 389 de debitori persoane fizice care au contractat credite Prima Casă și nu au mai reușit să-și plătească la timp ratele, anunta economica.net.

Potrivit prevederilor art. 17 H.G. nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului „Prima Casa” cu modificările şi completările ulterioare, „Sumele garantate de FNGCIMM se plătesc finanţatorului de către Ministerul Finanţelor Publice din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Finanţelor Publice – Acţiuni generale, şi se recuperează, prin executare silită, de către organele competente ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală de la beneficiarii finanţării garantate, persoane fizice, conform reglementărilor legale în materie de colectare a creanţelor fiscale.”

În temeiul titlului executoriu, a înscrisului prin care se individualizează creanţa bugetară reprezentând valoarea de executare a garanţiei, transmise de către FNGCIMM, organele fiscale competente procedează la emiterea şi comunicarea somaţiei, executarea silită urmând a se realiza conform Legii 207/2015 Codul de Procedura Fiscală cu modificările ulterioare – procedură de drept comun pentru administrarea sumelor datorate bugetului general consolidat.


Citeste si:

Programul Prima Casa e ISTORIE! Bancile refuza sa mai dea credite avantajoase populatiei!

Prima Casa, acum si pentru romanii din strainatate


În cazul în care, după comunicarea somaţiei, obligaţiile fiscale nu sunt achitate de către debitori, organele fiscale sunt obligate, în funcţie de bunurile şi veniturile urmăribile, să aplice modalităţile de executare silită prevăzute de Codul de procedură fiscală, respectiv poprirea disponibilităţilor din conturi şi a veniturilor obţinute de terţi şi/sau aplicarea sechestrului asupra bunurilor, proprietate a debitorilor.

Executarea silită se desfăşoară până la stingerea creanţelor fiscale înscrise în titlul executoriu, inclusiv a dobânzilor, penalităţilor de întârziere sau majorărilor de întârziere, după caz, ori a altor sume, datorate sau acordate potrivit legii prin acesta, precum şi a cheltuielilor de executare silită.

Continuarea pe economica.net

Ultimele stiri