Acasă Sanatate De ce spun nutritionistii ca pentru fiecare salata pe care o mancam...

De ce spun nutritionistii ca pentru fiecare salata pe care o mancam TREBUIE sa mancam un ou?!

Un ou fiert adaugat in salata ajuta la asimilarea eficienta a nutrientilor din salata. Plus ca da un gust mai bun.

Potrivit revistei de specialitate American Journal of Clinical Nutrition, carotenoidele sunt cele care dau o culoare determinată legumelor. „O salată cu legume de diferite culori oferă corpului mai multe tipuri de carotenoide: betacaroten, luteină, zeaxantină și licopen. Lipidele pe care le conține oul potențează absorbția de carotenoide”, afirmă nutriționistul Wayne Campbell, conform Agerpres.

În opinia lui Jung Eun Kim — cercetător participant la studiu — una din marile probleme actuale este că populația nu mănâncă suficiente verdețuri, iar atunci când mănâncă salată o asezonează cu tot felul de sosuri sau dressinguri calorice, care o fac să-și schimbe gustul și să devină chiar mai calorică decât un hamburger cu brânză.

Este important prin urmare să fie adăugat un ou fiert la salată, nu doar pentru că îi oferă un gust deosebit, ci și pentru că este slab caloric (70 de calorii dacă este fiert). „Oul este un aliment bogat în nutrienți care conține aminoacizi esențiali, grăsimi nesaturate și vitamine din grupa B”, subliniază Kim. La rândul său, Campbell amintește că pentru a fi cât mai benefic pentru sănătate oul trebuie consumat întreg, atât gălbenușul cât și albușul.

Nutriționistul atrage atenția și în privința dressingurilor de salată. Multe dintre ele conțin între 140 și 160 de calorii la doar 2 lingurițe. În schimb, un ou mare întreg conține doar 70 de calorii și are un aport de 6 grame de proteine.

 Sura: Adevarul.ro
URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentI-a bătut obrazul lui Ponta! Sotia unui mare DIPLOMAT strain s-a operat in Romania!
Articolul următorCea mai mare SPAIMA a lui Mugur Isarescu pentru economia Romaniei!