15.6 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăSocialDEZASTRU la simularea examenului de BACALAUREAT! Peste 57% dintre elevi ar pica...

DEZASTRU la simularea examenului de BACALAUREAT! Peste 57% dintre elevi ar pica examenul daca s-ar da maine!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Noua metoda de copiat la Bac i-a uimit pana si pe oficialii din Ministerul Educatiei

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat joi în legătură...

Greva profesorilor da peste cap Bac-ul: Elevii au de suferit

Ministerul Educaţiei pupune, într-un act normativ supus dezbaterii publice, echivalarea...

Profesorii si-au batut joc de munca elevilor la Bac: Numar urias de note marite dupa contestatii!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat că există 60...

S-au afisat rezulatele din cadrul simularii nationale a examenului de Bacalaureat, atat pentru elevii clasei a XI-a, cat si pentru elevii clasei a XII-a. Datele arata ingrijorator dupa ce s-a constatat ca peste 57% dintre elevi ar pica examenul daca s-ar da maine.

„Analizele efectuate pana la aceasta data arata ca elevii clasei a XII-a au obtinut note peste 5, astfel: 52,8% la Limba romana, 67,78% la Limba materna, 42,51% la proba obligatorie a profilului (Matematica sau Istorie) si 53,92% la proba la alegere a profilului. Situatia pentru clasa a XI-a se prezinta astfel: la proba de Limba romana – 44,22% dintre elevi au luat note peste 5, la proba pentru Limba materna – 62,42%, iar la proba obligatorie a profilului (Matematica sau Istorie) – 36,32%”, se arata in comunicatul ministerului.

„Elevii clasei a XI-a nu au sustinut proba la alegere, avand in vedere ca aria de acoperire disciplinara in clasa a XI-a nu este similara celei de clasa a XII-a. De asemenea, elevii clasei a XI-a au sustinut proba la Istorie (proba obligatorie a profilului) in baza programei parcurse pentru clasa a XI-a, si nu a XII-a, asa cum se procedeaza in cadrul examenului national de Bacalaureat. Rezultatele obtinute la simularile nationale din anul scolar 2013-2014 nu vor fi trecute in catalog, dar sunt analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, in vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare”, se mai arata in comunicatul MEN.

Sursa: mediafax.ro

Ultimele stiri