Acasă ACTUALITATE Ce ne asteapta: In Germania au explodat focarele de coronavirus dupa deschiderea...

Ce ne asteapta: In Germania au explodat focarele de coronavirus dupa deschiderea scolilor

1279

Cazuri de contaminare cu noul coronavirus au fost raportate în cel puţin 41 de şcoli din Berlin, la nici două săptămâni după ce cele 825 de unităţi de învăţământ din capitala Germaniei au fost redeschise, relatează The Guardian, citat de News.ro.

Anunţul făcut de autorităţile de învăţământ din oraşul Berlin conform cărora sute de elevi şi profesori au trebuit să intre în carantină arată încă o dată cât de puţin se ştie despre riscul de infecţie în mediul şcolar, în ciuda insistenţei guvernelor şi a experţilor, inclusiv în Marea Britanie, de a redeschide şcolile, cu respectarea unor măsuri de siguranţă, scrie The Guardian.

Conform rapoartelor de la Berlin, toate grupele de vârstă au fost afectate, inclusiv în şcolile elementare, liceele şi şcolile profesionale.

Berlinul a fost unul dintre primele locuri din Germania care şi-a redeschis şcolile după vacanţa de vară. Copiii sunt obligaţi să poarte măşti pe holuri, în timpul pauzelor şi când intră în clasă, dar le pot scoate odată ce stau la locurile lor şi încep orele. Unii critici spun că măsurile de la Berlin sunt prea relaxate şi atât elevii cât şi profesorii ar trebui să poarte mască în timpul lecţiilor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentMai e ceva sfant? PSD s-a dus cu popa la BEJ, sa-i binecuvanteze candidatii la alegeri
Articolul următorUn mare oras din Europa ofera fiecarui turist care-i calca pragul aproape 100 de euro bani de cheltuiala