Acasă Economie DISPAR din Romania! Daca ai bani la una din aceste CINCI banci...

DISPAR din Romania! Daca ai bani la una din aceste CINCI banci GRABESTE-TE!

Cinci banci din Romania vor disparea oficial de pe piata pana la finalul acestui an, conform Ziarului Financiar.
Volksbank, Millennium, RBS şi Bank of Cyprus vor ieşi din lista instituţiilor de cre­dit din statisticile BNR după ce Montepio a făcut deja acest pas. Siste­mul bancar cuprinde acum 40 de bănci, dar jumătate au o cotă de piaţă de sub 1%, ceea ce ge­ne­rează de mult timp dezbateri privind nevoia de con­solidare a sistemului. Ultimii ani au adus câteva fu­ziuni şi achiziţii, dar există în continuare un număr de bănci care-şi caută cumpărător.

Acţionarii Băncii Carpatica au aprobat partici­parea fondului american de private equity JC Flowers la o majorare de capital de 110 mil. lei care ar trebui să aibă loc în noiembrie. JC Flowers a încheiat în iulie un memorandum cu acţionarii reprezentând 57% din capitalul Carpatica şi va avea dreptul de a subscrie acţiunile rămase nesubscrise în majorarea de capital. Totodată, în acest an câteva bănci prezente pe piaţa locală şi-au manifestat in­te­re­sul pentru cumpărarea unei bănci româneşti cu ca­pital grecesc. Din cele patru bănci româneşti cu ca­pital grecesc – Alpha, Bancpost, Piraeus şi Banca Ro­mâ­nească -, deocamdată doar Piraeus Bank a făcut un pas spre vânzare.

Banca Transilvania a semnat la sfârşitul anului tre­cut un angajament ferm pentru preluarea Volks­bank, iar în aprilie a anunţat finalizarea tranzacţiei. Pro­cesul de integrare a Volksbank în Banca Transil­va­nia a par­curs câteva etape şi a intrat în linie dreaptă, fu­ziunea ur­mând să se finalizeze în 2015.  Data efect­ivă a fuziunii BT-Volksbank este 31 decembrie 2015, mo­ment din care Volksbank România îşi încetează existenţa, iar în­tre­gul său patrimoniu va trece la Banca Tran­silvania.


Citeste si:

Lege noua! Daca ai datorii la banci, RECUPERATORII nu te mai pot FURA!

De azi inainte le zice altfel! Doua mari banci din Romania AU FUZIONAT!


Ban­ca Transilvania, a treia ca mărime din sistemul ban­car, a plătit pentru achiziţia Volks­bank România în total 711 mil. euro, din care 81 mil. euro (358 mil. lei) pen­tru capitalul băncii şi 630 mil. euro în rambursarea unor linii de rambursare acordate de către acţionarii Volks­bank băncii din România. După finalizarea proce­sului de preluare a Volksbank, Banca Transilva­nia se îndreaptă spre locul doi în piaţă, ocupat în prezent de BRD-SocGen.

Britanicii de la RBS derulează ultimele proceduri de ieşire de pe piaţa locală după ce au transferat prin două tranzacţii separate portofoliile de retail şi corporate către UniCredit. O parte din angajaţi au fost deja preluaţi de UniCredit, procesul de închidere a sucursalei de la Bucureşti a grupului britanic RBS urmând să se finalizeze la sfârşitul acestui an.

Continuarea pe Ziarul Financiar
ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentSi TU poti sa o ai! O boala cu TRANSMITERE SEXUALA a devenit INCURABILA! Face RAVAGII in toata lumea!
Articolul următorVIDEO – Cum SANTAJEAZA Statele Unite Romania: Ori ne dati gazele de sist, ori va lasam PRADA rusilor!