Doi criminali, prinsi dupa 17 ani! Barbatii au ucis o femeie in 1997

Doi barbati suspectati ca in iunie 1997 au ucis o femeie, in apartamentul acesteia, de unde au furat bijuterii si un televizor, au fost prinsi dupa 17 ani de la comiterea crimei. Unul dintre acestia a fost condamnat pentru o alta crima, pentru care a primit o pedeapsa de 22 de ani de inchisoare.

crima

Potrivit anchetatorilor, crima a fost comisa de Neculai Covaciu si Cezar Marius Mihu. Cei doi si-au recunoscut fapta.

Procurorii au pus in miscare actiunea penala impotriva lui Covaciu si Mihu, urmand sa ceara miercuri Tribunalului Bucuresti arestarea lor preventiva, pentru omor calificat.

“Din probele administrate in cauza a rezultat ca, in perioada 14-24 iunie 1997, cei doi inculpati au patruns in locuinta victimei B.D., in varsta de 60 ani, in scopul sustragerii de bunuri, si au ucis-o pe aceasta folosindu-se de un cutit. Dupa aceea, au sustras din apartament bijuterii, un televizor si alte bunuri de valoare”, se arata într-un comunicat de presa al Parchetului Tribunalului Bucuresti.

Inainte de comiterea crimei din 1997, cei doi barbati erau “la inceputul activitatii infractionale” si aveau la activ doar spargeri de locuinte. Ulterior, Neculai Covaciu si Cezar Marius Mihu au continuat sa sparga locuinţe, insa in urma cu zece ani, Covaciu a mai comis un omor, fiind prins si arestat in februarie 2007.

Neculai Covaciu a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru acea crima in 26 iunie 2008. iar in prezent este incarcerat. Cercetarile in cazul crimei din 1997 au fost facute de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Serviciul Omoruri din Politia Capitalei.

Sursa: Mediafax