Acasă Economie Doua mari banci din Romania au PACALIT minorii si pensionarii! DNA-ul a...

Doua mari banci din Romania au PACALIT minorii si pensionarii! DNA-ul a intrat pe fir!

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie vor descinde la două dintre cele mai importante bănci. Curtea de Conturi a descoperit mai multe nereguli grave şi a transmis totul celor de la DNA.

În urma unui control al inspectorilor Curții de Conturi la BCR BpL și Raiffeisen BpL, control extins ca urmare a unui audit efectuat la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a fost sesizată DNA cu privire la posibile deturnări și obținere ilegală de fonduri, anunţă hotnews.ro.

Potrivit Curții de Conturi, cei doi actori ai pieței au gestionat un mecanism prin care au acordat primele oferite de stat în mod ilegal și și-ar fi vândut produsele către minori și vârstnici, lucru interzis de lege.

Modelul de afaceri al băncilor pentru locuințe presupune că cei care economisesc 1.000 de euro pe an primesc de la stat 250 de euro, sumă la care se adaugă bonificația primită de la bancă.

Este pentru prima oară când în România sunt reclamate la DNA instituții bancare de către o autoritate a statului, mai spune sursa citată.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentNASA a facut DESCOPERIREA mileniului pe Marte! Istoria UMANITATII va fi RESCRISA!
Articolul următorSpune cifra care lipseste daca te crezi mai destept decat 90% din populatie!