Doua mari lanturi de supermarketuri DISPAR complet din Romania in 2017!

Doua mari lanturi de supermarketuri DISPAR complet din Romania in 2017!

Retailerii vor continua planurile de extindere, posibil cu un număr mai mare de deschideri de magazine decât in acest an, consumul va continua să crească și noi legi care vor intra în vigoare se numără printre evenimentele preconizate în anul 2017 pentru piața de retail, însă brandurile XXL MegaDiscount și Billa vor dispărea de pe piață în acest an.

Profi, Mega Image, Rewe România (Penny Market), Lidl, Kaufland, Carrefour și Selgros sunt marii retaileri care au anunțat planuri de expansiune și în 2017. Numărul de noi magazine preconizate pentru anul viitor va fi similar sau chiar îl va depăși pe cel din 2016, când au fost inaugurate circa 240 de magazine.

Ce retaileri sunt așteptați pe online

Retailerul Mega Image ar putea intra în 2017 cu propriul magazin online, dar își va menține colaborarea și cu eMag.

În septembrie 2016, directorul general al Mega Image, Vassilis Stavrou, declara în cadrul unei conferințe Deloitte, că retailerul va folosi experiența Ahold în e-Commerce pentru a trece la următoarea etapă în dezvoltarea online.

Și Kaufland s-ar putea lansa în online, Valer Hancaș, director Corporate Affairs & Comunicare al Kaufland România, declarând că este fezabilă o lansare spre sfârșitul anului 2017.

Retailerul german Kaufland a anunțat la începutul anului 2016 că vrea să-și lanseze operațiunile online până în 2017, pentru care va dezvolta un departament special, potrivit planetretail.net, care citează publicația germană Lebensmittel Zeitung.

Doar Carrefour și Cora dețin în prezent magazine online proprii. De asemenea, Metro este prezent în online cu un magazin de birotică.

Sunt însă retaileri, precum Profi, care exclud intrarea în comerțul online. Detalii, pe profit.ro.
Share this post