Acasă ACTUALITATE Dragnea a mai gasit o smecherie ca sa scape de condamnare!

Dragnea a mai gasit o smecherie ca sa scape de condamnare!

Imediat dupa ce s-a dat publicitatii motivarea de condamnare a lui Liviu Dragnea, presedintele PSD a anuntat „sa vedem cine a semnat motivarea”. Se pare ca avocatii sai au gasit un tertip prin care pot anula hotararea judecatoreasca. Nu are nicio legatura cu faptele pentru care a fost condamnat, ci cu procedurile juridice.

Legea obliga ca magistratul care a pronuntat hotararea si a judecat sa o si redacteze, iar in acest caz, hotararea nu poate fi redactata si semnata de toti judecatorii, asa cum prevede legea. Livia Stanciu nu avea cum sa o semneze, decat prin abuz in serviciu, pentru ca acum este la Curtea Constitutionala, iar in oricare dintre cazuri, fie ca a fost semnata de altcineva in locul ei, fie ca au semnat doar ceilalti membri ai completului de judecata, aceasta motivare este nelegala, deci nula, tragand dupa sine si hotararea judecatoreasca.

 „Motivarea hotararii si hotararea sunt nule, pentru ca motivarea face parte din hotarare, deci nu produce efecte juridice. Nu-i poate lua locul nimeni unui judecator care a facut parte din completul care a judecat. Greseala este ca Livia Stanciu, inainte de a pleca, trebuia sa-si redacteze toate hotararile. Greseala il avantajeaza pe Liviu Dragnea, pentru ca in acest moment nu mai are condamnare penala. Niciun judecator care paraseste sistemul sau este transferat nu poate pleca pana nu isi incheie toate dosarele. Exista precedent in acest sens si chiar am avut cauze care s-au rejudecat, tocmai pentru ca judecatorii au plecat la pensie fara sa redacteze motivarea, iar astfel au fost anulate hotararile”, a explicat avocatul Bogdan Barbuceanu, profesor de Procedura Penala la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti, citat de Jurnalul National.
ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentOare liderii PSD o fac intentionat? Grindeanu a numit-o pe femeia care spunea ca vede DIAVOLUL in protestele din Piata Victoriei secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor!
Articolul următorPresedintele Iohannis a avut DREPTATE! Cele mai noi sondaje sunt DEVASTATOARE pentru PSD si Guvern!