Acasă International Drogul zombie face ravagii in Europa. Carnea se desprinde de pe oase…

Drogul zombie face ravagii in Europa. Carnea se desprinde de pe oase…

Un drog dubios compus din xilazina si fentonil a pus stapanire pe piata drogurilor din Europa, iar efectele sunt devastatoare in randul conumatorilor, majoritatea tineri.

Euronews anunta ca un barbat din Marea Britanie a fost gasit mort in locuinta sa in mai 2022, iar un studiu recent realizat de cercetatorii de la King’s College London a confirmat prezenta xilazinei in corpul sau. Raportul medicului legist arata ca Karl Warburton a avut istoric de consum excesiv de droguri si a fost internat in mai multe centre de dezintoxicare. In timpul autopsiei, au fost descoperite urme de heroina, cocaina, fentanil si xilazina in sistemul sau.

Barbatul in cauza, Karl Warburton, este presupus ca a cumparat heroina fara sa fie constient ca aceasta continea xilazina si fentanil. Potrivit cercetatorilor, acesta reprezinta primul deces asociat cu consumul de xilazina raportat in Marea Britanie si chiar in Europa. Xilazina este un sedativ destinat animalelor mari, folosit pentru reducerea durerii si relaxarea muschilor, nefiind potrivit pentru consumul uman.

Efectele sale asupra organismului uman pot fi periculoase, incetinind ritmul cardiac si provocand leziuni grave ale pielii, cum ar fi ulceratii si abcese. Pe termen lung, aceste leziuni se pot extinde la nivelul membrelor si pot necesita amputare, ducand la denumirea de „drogul zombi”.

Xilazina, initial detectata in Puerto Rico la inceputul anilor 2000, a fost raportata ulterior si in America de Nord ca fiind utilizata pe piata ilegala a drogurilor.
Desi xilazina este autorizata ca sedativ si analgezic veterinar de catre Agentia Americana a Medicamentelor (FDA) inca din 1972, utilizarea sa la oameni nu este aprobata. Consumul xilazinei poate incetini respiratia si ritmul cardiac la niveluri periculoase si poate provoca infectii care prezinta riscul de a necesita amputarea membrelor.

Intre 2020 si 2021, detectarea xilazinei de catre Agentia Antidrog din SUA (DEA) a crescut cu aproape 200% in sudul tarii si cu peste 100% in vest. In aprilie, SUA au anuntat ca desemneaza xilazina drept „amenintare emergenta”. In februarie, autoritatile sanitare americane au emis o „alerta la import” pentru a controla mai bine livrarile de xilazina, astfel incat sa existe garantia ca ele sunt destinate in mod eficient utilizarii in scopuri veterinare. Ce este xilazina In orasele americane, o persoana moare din cauza unei supradoze la fiecare cinci minute.

Tranchilizantul pentru animale, numit xilazina, a patruns pe piata drogurilor care se vand la coltul strazii, creand si mai multa dependenta, uimind autoritatile si provocand rani atat de severe incat uneori necesita amputarea. Peste 70.000 de persoane mor deja in fiecare an din cauza opioidului fentanil. Drogul este amestecat acum cu ceva inca si mai letal care le putrezeste pielea consumatorilor.

Drogul „tranq”, caruia i se mai spune si „drogul zombie”, reprezinta un amestec de fentanil, opioidul care i-a decimat pe tinerii americani, si un sedativ pentru cai si vaci, numit xilazina. Se vinde pe strazi in schimbul a cativa dolari pentru o punguta.

Traficantii de droguri sunt constienti ca amestecul de xilazina cu fentanil creeaza un drog extrem de potent. Cunoscut sub numele de „drogul zombie”, acesta provoaca rani grave care pot duce la necesitatea amputarii membrelor. Pe langa starea de semiconstienta indusa de drog, acesta provoaca si putrezirea pielii. Ranile se prezinta sub forma unei cruste solzoase de tesut mort numita escara, iar daca nu sunt tratate, pot duce la amputarea membrelor afectate.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentVIDEO-Liderul PSD, Marcel Ciolacu, huiduit de sute de dascali
Articolul următorUn barbat a deschis usa avionului pentru ca se sufoca!