Acasă Alba Dupa 30 de ani la catedra, un dascal nu a reusit sa...

Dupa 30 de ani la catedra, un dascal nu a reusit sa ia nici macar nota 5 la Titularizare!

Un învăţător din Alba care a predat la mai multe şcoli timp de 30 de ani a obţinut doar 4,85 la proba scrisă a examenului de titularizare. Un make-up artist din Gorj a luat 1,20, dar spune că nu renunţă, pentru că are un vis, acela de a preda la catedră.

Ioan Oţoiu din comuna Stremţ, judeţul Alba, a obţinut 4,85 la examenul de Titularizare, după ce mai bine de 30 de ani a predat la mai multe instituţii de învăţământ, însă a renunţat o perioadă.

Primarul comunei Stremţ, Traian Ştefan Popa, a declarat că Ioan Oţoiu este un băiat deştept şi un dascăl bun, însă a renunţat o perioadă la învăţământ, iar acum ”umblă pentru Titularizare”.

”Este un băiat prinzător, se pricepe şi la mecanică, e harnic, dintr-o familie de oameni simpli. Are familie, copii bine crescuţi. E băiat deştept, îi fuge mintea, sudează garduri. Probabil nu a avut inspiraţie, subiectul a fost greu”, a spus Traian Popa.

Mai mulţi dascăli din judeţul Alba, care au vechime în învăţământ, nu au luat note de trecere la proba scrisă a examenului de Titularizare.

Inspectorul şcolar general adjunct al IŞJ Alba, Monalisa Borza, preşedinte al comisiei de Titularizare, a declarat corespondentului Mediafax că note slabe au luat candidaţii care nu s-au pregătit suficient.

”Lipsa de pregătire, este cât se poate de clar. O notă de 1 nu poate fi altfel argumentată. Subiectele nu au avut un grad sporit de dificultate”, a spus Monalisa Borza.

În judeţul Alba, cea mai mare notă la examenul de Titularizare a fost 9,80, obţinută de Ecaterina Boghiu, la Geografie, în vreme ce cea mai mică, 1,20, a fost obţinută Ioana Maria Rof.

De asemenea, la nivelul judeţului, 43,32% dintre candidaţi au obţinut cel puţin nota 7, în vreme ce între 5 şi 7 au obţinut 32,89%.

Potrivit IŞJ Alba, peste 26 de candidaţi au luat note peste 9.00.

Un make-up artist din Gorj a obţinut 1.20 la Titularizare: Nu renunţ

Note mici au fost şi în judeţul Gorj, unde un make-up artist care se visează dascăl a obţinut nota 1,20 la Titularizare, dar spune că nu renunţă la ideea de a preda la catedră.

Nota obţinută de Teodora, o tânără din oraşul Ţicleni, care lucrează ca make-up artist, este cea mai mică obţinută la examenul de Titularizare din Gorj. Aceasta a vrut să devină profesoară de biologie.

”Am participat la examenul de Titularizare. Nici eu nu ştiu ce s-a întâmplat. Sunt make-up artist, dar acesta a fost visul meu, să profesez, să devin profesoară, dar din păcate nu s-a putut şi cred că mai am o şansă şi la anul. Nu o să renunţ. Aş fi vrut să fiu profesor unde se putea, unde dădea Dumnezeu, dacă nu a fost să fie, nu am luat, nu pot să mai zic nimic, nu pot să mă pronunţ, nu cred că mai am ceva de spus. Eu consider că am făcut. Mă aşteptam la mai mult, dar nu mai este nimic de zis”, a spus Teodora.

Teodora crede că s-a pregătit pentru examen, mai ales că şi-a dorit să predea de când era copil.

„Consider că m-am pregătit, atâta timp cât m-am prezentat la examen, am fost destul de pregătită, însă rezultatul a fost neaşteptat. Am lucrat la un salon de make-up, momentan nu mai lucrez. Nu am lucrat niciodată în învăţământ, acesta a fost visul meu, de mic copil”, a declarat, pentru Mediafax, candidata care a obţinut nota 1.20.

Rata de promovare în Gorj este de 79,41. Doi profesori au obţinut nota 10. Un număr de 374 de candidaţi au susţinut examenul de Titularizare 2017 în judeţul Gorj. 40,64% dintre aceştia au obţinut cel puţin nota 7 la proba scrisă, în timp ce 77 de persoane au luat note mai mici de 5.

În judeţ sunt 35 de posturi titularizabile şi peste 400 de posturi şi fracţiuni de posturi, vacante, dar netitularizabile.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCat valoreaza astazi bancnotele de 500 de lei cu Brancusi?
Articolul următorDupa McDonald’s si KFC un alt gigant mondial in domeniul mancarii vine in Romania!