Dupa acciza la benzina, Guvernul Ponta ne pune taxa pe autostrada! Vezi de cand si cat te costa 100 km!

29

Guvernul Ponta ne pune taxa pe autostrada, imediat dupa finalizarea centurii sud a Capitalei, unde lucrarile vor fi derulate in intervalul 2014-2017, a declarat ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura, Dan Sova.

Taxa va fi platita pe traseul PitestiConstanta, avand un nivel de trei euro la suta de kilometri, a aratat ministrul. Acelasi nivel de taxare a fost estimat si pentru autostrada ComarnicBrasov, care ar putea fi finalizata in 2016-2017.

„Calculele de taxare s-au facut numai pentru Comarnic – Brasov. Dincolo, la centura de Sud, proiectul este scos direct ca avand concesiune de la Pitesti pana la Constanta, deci concesionarul trebuie sa construiasca centura Sud, care are 48 de kilometri, si ia in concesiune de la Pitesti la Constanta. (…) Prima etapa din concesiunea Pitesti – Constanta cu constructie centura Sud este reabilitarea a peste 30 de kilometri de pe autostrada Bucuresti – Pitesti. Acolo va intra cu taxa de la Pitesti pana la Constanta, in acelasi regim, 3 euro pe suta de kilometri”, a spus Sova la ProTV.

Premierul Victor Ponta a anuntat in august ca soferii care vor circula pe autostrada intre Pitesti si Constanta vor fi obligati sa achite o taxa, iar din banii astfel colectati vor fi acoperite costurile de modernizare a centurii de sud a Capitalei.

In primavara acestui an, Sova, declara ca tronsoanele de autostrada Comarnic-Brasov si Craiova-Pitesti, precum si centura sud a Bucurestiului vor fi taxate dupa intrarea in exploatare, iar cuantumul taxei se va baza pe un calcul de 3 euro pe suta de kilometri.

Sursa: mediafax.ro