Acasă Cultura E cea mai mare DESCOPERIRE de la Einstein incoace! Anuntul lui Stephen...

E cea mai mare DESCOPERIRE de la Einstein incoace! Anuntul lui Stephen Hawking REVOLUTIONEAZA OMENIREA!

Celebrul fizician britanic Stephen Hawking a afirmat că detectarea undelor gravitaționale – ultima dintre predicțiile făcute de Albert Einstein în Teoria Relativității Generale care nu fusese dovedită practic – deschide calea ”unei noi forme de a privi Universul”, transmite EFE.

”Capacitatea de a le detecta (undele gravitaționale) poate revoluționa astronomia”, a declarat pentru BBC savantul de 74 de ani, expert în problemele legate de găurile negre.

El a făcut aceste aprecieri imediat după ce, într-o conferință de presă organizată la Washington, s-a anunțat că undele gravitaționale au fost observate pentru prima oară direct de către oamenii de știință în cadrul experimentului LIGO (Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory). Depistarea acestor unde, semnalele lăsate de marile cataclisme din Univers, constituie ”prima dovadă a unui sistem binar de găuri negre și prima observație a unor găuri negre în fuziune”, a explicat Stephen Hawking.

”În afară de faptul că se confirmă Teoria Relativității Generale, putem spera să vedem găurile negre de-a lungul istoriei Universului. Am putea vedea chiar și vestigiile Universului primordial, în timpul Big Bang-ului” grație undelor gravitaționale, a estimat marele fizician, anunţă Agerpres.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentGuvernul anunta ca va da LOCUINTE SOCIALE romanilor saraci! Vezi ce presupune noul ”Pachet integrat pentru combaterea saraciei”!
Articolul următorTraseul refugiatilor catre Europa SE MUTA PRIN Romania! Vezi judetele CELE MAI AFECTATE!