facebook
Cultura

E cea mai mare DESCOPERIRE de la Einstein incoace! Anuntul lui Stephen Hawking REVOLUTIONEAZA OMENIREA!

Celebrul fizician britanic Stephen Hawking a afirmat că detectarea undelor gravitaționale – ultima dintre predicțiile făcute de Albert Einstein în Teoria Relativității Generale care nu fusese dovedită practic – deschide calea ”unei noi forme de a privi Universul”, transmite EFE.

”Capacitatea de a le detecta (undele gravitaționale) poate revoluționa astronomia”, a declarat pentru BBC savantul de 74 de ani, expert în problemele legate de găurile negre.

El a făcut aceste aprecieri imediat după ce, într-o conferință de presă organizată la Washington, s-a anunțat că undele gravitaționale au fost observate pentru prima oară direct de către oamenii de știință în cadrul experimentului LIGO (Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory). Depistarea acestor unde, semnalele lăsate de marile cataclisme din Univers, constituie ”prima dovadă a unui sistem binar de găuri negre și prima observație a unor găuri negre în fuziune”, a explicat Stephen Hawking.

”În afară de faptul că se confirmă Teoria Relativității Generale, putem spera să vedem găurile negre de-a lungul istoriei Universului. Am putea vedea chiar și vestigiile Universului primordial, în timpul Big Bang-ului” grație undelor gravitaționale, a estimat marele fizician, anunţă Agerpres.

Share Page

Close