Acasă Sanatate Efectele MIRACULOASE ale zambetului asupra sanatatii!

Efectele MIRACULOASE ale zambetului asupra sanatatii!

44

Persoanele care zambesc atrag si inspira oamenii din jurul lor la lucruri bune. Zambetul, spun expertii, denota bucurie, sociabilitate, fericire sau amuzament. In cele mai multe dintre culturi, zambetul este asociat cu optimismul. 

zambetZambetul are beneficii asupra starii fizice precum prevenirea bolilor cardiovasculare, relaxarea muschilor si reducerea hormonilor de stress, dar si asupra starii psihice deorece ridica moralul si diminueaza anxietatea sau fricile, dupa cum ne reamintesc medicii.

Zambetul are si un important rol social. In studiul intitulat, „Efectele terapeutice ale zambetului”, profesor doctor Millicent H. Abel si asistenta sa, Rebecca Hester, sustin ca oamenii cu zambetul pe buze au un efect poitiv mai mare asupra mediului si sunt mai bine receptati de cei din jur.

Zambetele intaresc relatiile, conduc la o buna comunicare interpersonala, imbunatatesc lucrul in echipa si chiar ajuta la diminuarea conflictelor. Zambetele sun benefice si relatiilor in cadrul unui grup, subliniaza medicii. Neurologul francez Guillaume Duchenne a identificat doua tipuri.

Zambetul Duchenne, cald si spontan, presupune contractia colturilor gurii si ridicarea obrajilor ceea ce duce la senzatia de suras cu ochii. Acesta este considerat zambetul pozitiv. Zambetul non-Duchenne implica doar muschii fetei si este numit «zambetul insotitorilor de zbor».

Conform wikipedia.org, exista si asa-numitul zambet Pan American cunoscut si ca zambetul Botox. In acest caz, oamenii contracta numai muschiul zigomatic pentru a arata politete. Acest tip de suras a luat denumirea fostei companii aeriene Pan American World Airways, ale carei insotitoare de zbor ar fi afisat zambete formale. Folosirea cronica a toxinei botulinice, o substanta aplicata in tratamentele estetice, paralizeaza ridurile mici din jurul ochilor si astfel anuleaza zambetul Duchenne. Cat despre expresia „nu poti pune pret pe’un zambet”, aflati ca lucrurile stau contrar zicalei populare.

Au explicat recent jurnalististii publicatiei The Guardian. Acestia ii citeaza pe cercetatorii Universitatii din Bangor care ar fi demonstrat ca zambetele chiar aduc bani. Oamenii de stiinta au calculat valoare economica a unui suras care ar fi de o treime dintr-un penny. Cu trei zambete castigati deci, virtual, un banut britanic.

Profesorii straini spun ca zambetele se comporta ca o forma a unei monede sociale, o valoarea pentru care oamenii platesc sa o primeasca. Nu va grabiti insa, sa zambiti ca sa deveniti milionari! Raspunsuruile pozitive la zambete functioneaza doar cand acestea sunt autentice, afirma profesor Danielle Shore, citata de cei de la theguardian.com. Oamenii de stiinta au determinat valoarea unui suras prin prisma unui program pe computer. Participantii la studiu au fost rugati sa isi exprime optiunile despre zambetele afisate pe monitor si sa puna pret pe ele. Cel mai mare castig al unui suras ramane insa, puterea lui de a ne transmite o stare de bine!

Sursa: realitatea.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos