Acasă Social Efectul mortii violente a unei japoneze: CSM face controale la Parchetul Ilfov...

Efectul mortii violente a unei japoneze: CSM face controale la Parchetul Ilfov si Parchetul Buftea

29

Sectia pentru procurori a CSM a decis, miercuri, efectuarea unor controale de fond la Parchetul Tribunalului Ilfov si la Parchetul Judecatoriei Buftea, la solicitarea procurorului general, in urma deficientelor constatate dupa verificarile din dosarele lui Vlad Nicolae, asasinul japonezei venite in Romania sa predea la cursurile unor studenti din Craiova.

 

„In sedinta de astazi, 12 septembrie 2012, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat efectuarea unor controale de fond la Parchetul de pe langa Tribunalul Ilfov si la Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea. Decizia a fost luata la solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, ca urmare a deficientelor constatate in urma controlului dispus, la data de 28.08.2012, in cauzele penale privind pe inculpatul Vlad Nicolae”, se arata intr-un comunicat de presa al CSM.

 

Procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, in urma unui control referitor la cauzele privindu-l pe asasinul japonezei Yurika Masuno, a decis sesizarea Inspectiei Judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii, Ministerului de Interne, dar si a conducerii INML, pentru intarzierea expertizelor.

 

Tribunalul Bucuresti a prelungit, miercuri, cu 30 de zile mandatul de arestare preventiva emis pe numele lui Vlad Nicolae, acuzat de uciderea japonezei Yurika Masuno, dar si a unei alte persoane, precum si de violarea altor femei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos