Acasă Stirea zilei Ekeng nu e primul! Trista realitate ne arata ca in Romania exista...

Ekeng nu e primul! Trista realitate ne arata ca in Romania exista o lista lunga de fotbalisti MORTI pe teren!

26

Patrick Ekeng a leșinat pe teren la meciul dintre Dinamo și Viitorul, scor 3-3, și a fost transportat de urgență la Spitalul Floreasca. Din păcate fotbalistul „câinilor” a decedat după ce s-a încercat resuscitarea sa o oră și jumătate. Mijlocașul avea 26 de ani.

Fotbalul românesc a avut parte de mai multe tragedii de-a lungul istoriei sale:

1963: CONSTANTIN TABARCEA (26 de ani, Petrolul Ploieşti). În minutul 16 al meciului Petrolul – Dinamo, Tabarcea s-a prăbuşit pe teren, investigaţiile medicale arătînd că decesul a fost provocat de glanda timus, care încă funcţiona, desi ar fi trebuit să se atrofieze după vîrsta de 16 ani, anunta gsp.ro.

1993: MICHAEL KLEIN (33 de ani, Bayer Uerdingen) a murit în timpul unui antrenament, la sala de forţă; decesul a fost cauzat de un atac de cord, survenit pe fondul unei afecţiuni cardiace.

1999: STEFAN VRĂBIORU (23 de ani, Astra Ploieşti) . În minutul 68 al partidei Rapid – Astra, fotbalistul a suferit o hemoragie internă, care i-a provocat moartea în drum spre spital; în urina lui Vrabioru a fost descoperită metandienona, un steroid anabolizant aflat pe lista substanţelor interzise.

1999: BIRO FERENC (15 ani, Nirajul Miercurea Nirajului). Bara transversală a unei porţi i-a căzut în cap tînărului fotbalist pe terenul de antrenament.

1999: GABRIEL TALPOŞ (23 de ani, Minerul Rodna) s-a lovit cu capul de un gard de beton care împrejmuia terenul.

2000: CĂTĂLIN HÎLDAN (24 de ani, Dinamo). În timpul reprizei secunde a amicalului SN Olteniţa – Dinamo, Hîldan a suferit un accident vascular cerebral, decesul fiind constatat de medicii de la spitalul din Olteniţa.

2000: DANIEL ORBEANU (18 ani, Caraimanul Buşteni) a murit din cauza unei banale entorse, urmată de o infecţie, deşi a fost investigat în patru spitale.

2002: IOAN ALB (13 ani, Jiul Petrosani) i s-a făcut rău înaintea unui antrenament, a fost transportat la Spitalul de Urgenţă din Petroşani şi a fost diagnosticat cu o comoţie cerebrală de gradul II şi III; a decedat după trei zile.

2002: CRISTIAN NEAMŢU (22 de ani, Universitatea Craiova). A fost lovit în cap cu piciorul de un coleg de echipă, iar după şapte zile de comă a decedat; născut pe 22 august 1980, Cristi a jucat în Liga 1 în doar două meciuri: cu CSM Reşiţa (0-1, pe 2 iunie 1999, pe teren propriu) şi cu Rapid (1-3, 10 mai 2000, în deplasare).

2012: CHINONSO IHELEWERE HENRY (21 de ani, Delta Tulcea). A murit pe teren în timpul partidei amicale Baloteşti – Delta Tulcea. După ce a evoluat aproximativ 10 minute, la o temperatură de 40 de grade, fotbalistul nigerian al dobrogenilor a căzut pe teren, din cauza unui infarct.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos