29.9 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăDivertismentComentariul zilei”Este un caz de SIGURANTA NATIONALA!” Mesaj FOARTE DUR transmis de Catalin...

”Este un caz de SIGURANTA NATIONALA!” Mesaj FOARTE DUR transmis de Catalin Tolontan!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...
Statul român este dator să lămurească până la capăt moartea lui Condrea, dar și enorma corupție din jurul acestei firme. Un alt om care, conform surselor, ”participa la licitații și îi avea pe cei din spitale și din MS în buzunar” este în viață, scrie Cătălin Tolontan pe tolo.ro.

Jurnalistul Cătălin Tolontan a declarat luni că, în opinia sa, în cazul accidentului în care a fost implicat patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, faptele indică mai degrabă o sinucidere decât un act criminal.

Tolontan atrage atenția că problema dezinfectanților diluați din spitale nu va dispărea odată cu moartea cui Condrea pentru că el nu era singurul care cunoștea dedesubturile acestei afaceri.

”Sentimentul meu este că nici măcar aseară autoritățile nu au realizat cu ce caz au de-a face. Acesta este un caz despre o firma care de peste un deceniu a parazitat sistemul medical din România și nu doar din România. Vorbim despre un sistem mafiot cu enormă putere de corupere a sistemului, unde Dan Condrea era doar un om, era cel mai important, dar nu era singurul care știa secretele. De pildă, directorul general, Flori Dinu, era legătura cu sistemul sanitar și agenții de vânzări care ajungeau în spitale.

Autoritățile sunt obligate să ofere niște răspunsuri, dacă a exista filaj aseară la Dan Condrea. Este foarte ciudat și total inexplicabil dacă nu exista filaj. Suntem într-un caz de securitate națională. După estimările unor medici, zeci de mii de oameni e posibil să fi murit din cauza infecțiilor nosocomiale care sunt favorizate de acești dezinfectanți. Să presupunem că nu a existat filaj, dar totuși, el a fost monitorizat în ultemele trei săptămâni, cel puțin așa sperăm”, a declarat Tolontan în cadrul unei intervenții telefonice pentru Știrile B1 TV.

”El urma să fie chemat astăzi la audieri și poate reținut. Cu 12 ore înainte, nu faci o supraveghere mai atentă? Pentru că putea să facă absolut orice, dovadă că a apelat la gestul cel mai la limită pe care îl poate face cineva. Avea un profil psihologic evident.

În toată această perioadă nu se ascultau telefoanele lui? Era o presiune evidentă pe el, era izolat, nu vorbea cu nimeni. Dacă aflăm noi aceste lucruri, nu le-au aflat anchetatorii? Noi nu credem în teroria conspirației, dar dacă cineva și-a făcut un calcul că odată cu disparția lui dispare problema, a greșit. El avea un cont în Elveția din care se scoteau bani negri. Drumul banilor poate fi ușor reconstituit. Afacerea nu are cum să fie îngropată. Ne interesează ca aspectele de corupție să iasă la iveală”, a mai spus jurnalistul.

Tolontan a mai declarat că are informații că în ultima vreme Dan Condrea a vorbit cu apropiații despre intenția de a se sinucide.

”Faptele merg mai degrabă către o sinucidere. Sunt mai multe indicii că omul acesta vorbea despre sinucidere în ultima perioadă. Le-am avut și noi de la o vecină, dar nu le-am putut publica. Noi credem în aceasă mărturie. Sursele pe care le-am avut au fost foarte bune. Sunt oameni care trăiau lângă acest om. Oamenii aceștia au o foarte bună cunoștere a realității. Existau foarte multe semne că omul este izolat, este deprimat, ia foarte multe medicamente. Că e posibil să fi avut protecție de la cel mai înalt nivel, e posibil acest lucru, dar nu îl face invulnerabil”, a spus Tolontan.

”Aseară Comisia (de control a activității SRI – n.r.) s-a speriat. M-a căutat Sebastian Ghiță, omul era speriat, pentru că lua mai degrabă în calcul varianta accidebntului înscenat decât pe cea a sinuciderii”, a mai declarat jurnalistul.

Ultimele stiri