Acasă ACTUALITATE Europa este in ALERTA! Scurgere RADIOACTIVA la un reactor NUCLEAR!

Europa este in ALERTA! Scurgere RADIOACTIVA la un reactor NUCLEAR!

Autoritatea pentru Protecţia împotriva Radiaţiilor din Norvegia (APRN) a anunţat că luni s-a produs o scurgere minoră de iod radioactiv la o reactor nuclear pentru cercetare din sudul ţării, transmite marţi Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit sursei citate, până în prezent nu există indicii privind consecinţe asupra sănătăţii sau mediului în afara perimetrului reactorului în cauză.

Agenţia norvegiană a menţionat că accentul se pune momentan pe oprirea scurgerilor radioactive.

„Scurgerea radioactivă s-a produs din cauza unei defecţiuni tehnice, în timpul tratării combustibilului din sala reactorului. Emisiile sunt scăzute”, anunţă APRN.
Reactorul Halden a fost construit în 1955 şi a devenit operaţional trei ani mai târziu, în 1958. Este un reactor de fierbere a apei, destinat scopurilor de cercetare.
„În multe ţări este considerat un obiectiv strategic pentru testare a combustibilului şi componentelor reactorului” relevă Institutul Norvegian de Energie Tehnnologică.
ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentMarele actor Alexandru Arsinel E GRAV BOLNAV: Am niste dureri CUMPLITE! Ma agat de VIATA…
Articolul următorPerformanta INCREDIBILA pentru un elev din Navodari! Este OLIMPIC INTERNATIONAL la o materie care NU SE PREDA in scolile din Romania!