Acasă ACTUALITATE FOTO – VIDEO Deputatul PSD Ana Birchall ADUSA la sediul DIICOT in...

FOTO – VIDEO Deputatul PSD Ana Birchall ADUSA la sediul DIICOT in dosarul in care este cercetat si Victor Ponta!

69

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție o audiază la această oră pe Ana Birchall, deputat PSD în Dosarul Ponta-Blair în calitate de martor (audiați vor fi azi și Fgeorghe Ștefan și Sebastian Ghiță). În acelaşi dosar, Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă sunt urmăriţi penal, anunta stiripesurse.ro.

content-image

La intrare în sediul DNA deputatul PSD (foto ziarulincomod.ro) a cerut reporterilor care o așteptau să îi facă loc pentru că a venit să dea declarații și că va da detalii la ieșire.

 

Deputatul PSD Ana Birchall a afirmat pe 12 septembrie ca in calitate de secretar international al PSD era obligata in privinta organizarii unor evenimente si a precizat ca nu are nicio calitate in dosarul referitor la vizita la Bucuresti a fostului premier britanic Tony Blair.

Victor Ponta este urmărit penal de procurorii DNA Ploiești într-un nou dosar, în care este acuzat de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și complicitate la infracțiunea de spălare de bani.

Procurorii DNA îl acuză pe Victor Ponta că în 2012 a beneficiat beneficiat de o sumă de bani (220.000 de euro)de la un om de afaceri (Sebastian Ghiţă) pentru a-l pune pe un loc eligibil pe listele electorale. Cu aceşti bani ar fi fost organizată vizita în România a unui important lider politic din străinătate (Tony Blair). Ulterior, Sebastian Ghiţă a fost pus pe listele electorale PSD şi a fost ales deputat de Prahova.

Procurorii acuză că primirea de bani pentru nominalizarea pe listele electorale a unor persoane este folos necuvenit pentru Victor Ponta, cel care are puterea de decizie asupra listelor electorale din poziţia de preşedinte de partid.

Victor Ponta este acuzat de folosirea influenţei şi complicitate la spălare de bani.

Pedeapsa pentru folosirea influenţei se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos