Acasă ACTUALITATE Europarlamentarul Catalin Ivan anunta ca PSD face Romania de ras la Bruxelles!...

Europarlamentarul Catalin Ivan anunta ca PSD face Romania de ras la Bruxelles! ”„Nu suntem in Teleorman, nu ne putem juca!”

269

Eurodeputatul Catalin Ivan i-a cerut vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Dobrovat, liderului PSD Liviu Dragnea sa iasa public pentru a lamuri situatia sa in partid, el afirmand ca declaratiile cu privire la faptul ca el nu mai era membru al PSD au consecinte „foarte serioase si foarte grave” cu privire la banii alocati de catre PE grupului europarlamentarilor social-democrati romani.

„Ii cer domnului Dragnea sa ma cheme la partid cu toate documentele. Poate este dezinformat. Poate nu se convinge pe informatii neverificate. Sa spunem ca a fost scapare, o situatie tensionata. Putem gasi scuze, dar e grav ce a declarat domnul Liviu Dragnea”, a spus eurodeputatul Catalin Ivan, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta vineri la Dobrovat,

Ivan, care a precizat ca este membru al PSD Dobrovat, organizatie care se afla in judetul Iasi, a spus ca declaratiile lui Liviu Dragnea, conform caruia nu ar mai fi membru al partidului, ar putea avea grave consecinte politice si financiare, si nu numai, la nivel european.

„Liviu Dragnea, in calitate de presedinte executiv al partidului, care ne-a trecut printr-o aventura europeana cu OUG 13, face o declaratie foarte grava care risca sa arunca PSD si PES intr-un nou scandal european. Ii transmit domnului Liviu Dragnea ca aceasta simpla declaratie, ca nu sunt membru PSD de doi ani, are consecinte foarte serioase si foarte grave. Domnul Dragnea nu stie, pentru ca nu-l intereseaza ce se intampla la nivel european, dar grupul Social Democratilor europeni, grupul PSD din Parlamentul European, primesc finantare din bugetul Uniunii Europene pe cateva criterii, dar criteriul fundamental este cel al (numarului n.red.) membrilor”, a declarat Catalin Ivan, conform aktual24.ro.

Europarlamentarul a explicat ca, potrivit regulamentului PE, un grup politic primeste o suma de bani din bugetul institutiei, suma care ulterior e defalcata pe fiecare delegatie nationala, iar numarul de membri este criteriul principal al algoritmului de alocare a sumelor.

„Este vital pentru alocarea fondurilor in PE daca PSD are in PE 15 sau 14 membri. Un simplu om in plus sau in minus inseamna sume foarte mari de bani care au venit la delegatia PSD sau grupul socialistilor europeni in acesti doi ani in care presupune ca nu as fi fost membru. N-are sens sa va spun ce scandal iese pe deturnare de fonduri, in conditiile in care OLAF, Curtea Europeana de Conturi sunt cu ochii pe fiecare euro, mai ales in aceasta perioada de criza”, a sustinut eurodeputatul Catalin Ivan.

Conform acestuia, toate cheltuielile ajung sa fie verificate „la sange” de Comisia de Control Bugetar, al carei vicepresedinte este.

„Coruptia la nivel european este o problema foarte grava. Nu ne jucam cu asa ceva. Nu e totuna daca grupul social democratilor are un membru in plus sau in minus. Nu e o joaca. Nu poti sa spui ‘acum am realizat ca Ivan nu era membru de doi ani de zile’. E o copilarie. E o chestiune foarte serioasa pe care domnul Dragnea trebuie sa o inteleaga. (…) Ar trebui intrebat domnul Dragnea daca in acesti doi ani a informat grupul socialistilor din PE ca eu nu mai sunt membru de doi ani. Atat PSD cat si PES au primit functii in functie de numarul membrilor. Cu cat grupul e mai mare, cu atat (…) se aloca mai multi bani, mai multe functii, mai multe rapoarte. Sa ne spuna domnul Dragnea daca are PSD in PE functii care nu i se cuvin, daca PES are acum functii in PE care nu i se cuvin, din moment ce nu mai sunt membru al acestui grup. Domnul Dragnea se poate juca la nivel judetean, la nivel local, la Teleorman, dar nu ne putem juca cu astfel de declaratii la nivel european”, a mai spus Catalin Ivan, in cadrul conferintei de presa.

Europarlamentarul Catalin Ivan nu mai este membru al Partidului Social Democrat, au sustinut miercuri liderii formatiunii Liviu Dragnea si Niculae Badalau.

Intrebat daca Ivan a fost exclus de Comitetul Executiv National de miercuri, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca acesta nu face parte din Partidul Social Democrat, fiind exclus de mai mult timp de Organizatia sector 1.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos