Acasă ACTUALITATE Schimba regulile in timpul jocului! PSD a initiat, prin Serban Nicolae, SCHIMBAREA...

Schimba regulile in timpul jocului! PSD a initiat, prin Serban Nicolae, SCHIMBAREA LEGII referendumului!

Senatorii PSD au depus în Camera superioară a Parlamentului o propunere legislativă inițiată de Șerban Nicolae, șeful Comisiei Juridice, care modifică Legea 3/2000 în sensul că referendumul pentru revizuirea Constituției urmează să se desfășoare în ultima duminică a perioadei de 30 de zile de la data adoptării propunerii de revizuire, potrivit Agerpres.

PSD propune modificarea alineatului 1 al articolului 6 din Legea referendumului, astfel încât să fie stipulat faptul că inițiativa și procedura revizuirii Constituției sunt supuse „dispozițiilor prevăzute la art. 73 alin. 1 și 2, art. 150 și art. 151 din Constituție și prezentei legi”.

De asemenea, senatorii social-democrați propun și completarea articolului 6 în sensul că „proiectul legii constituționale, adoptat de către Camera Deputaților și de Senat, se publică, în aceeași zi, în Monitorul Oficial al României, Partea I”.

Cetățenii României sunt chemați să-și exprime voința prin vot în cadrul referendumului național cu privire la revizuirea Constituției în ultima duminică a perioadei de 30 de zile prevăzută la art. 151, alin. 3 din Constituția României, calculată de la data publicării în MO, Guvernul având obligația de a aduce la cunoștință publică, de îndată, prin mijloace de comunicare în masă, această dată”, propun social-democrații.

O altă propunere pentru completarea articolului 6 stipulează faptul că „persoanele care au dreptul să participe la referendumul național privind revizuirea Constituției, modul de desfășurare a campaniei pentru referendum, organizarea și desfășurarea acestuia, organizarea și atribuțiile birourilor electorale, faptele care constituie contravenții și infracțiuni, precum și modul de constatare și sancționare a acestora sunt cele stabilite la art. 4, art. 7 alin. 1, precum și în cap. IV, V, VI din Legea 3/2000”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentEuroparlamentarul Catalin Ivan anunta ca PSD face Romania de ras la Bruxelles! ”„Nu suntem in Teleorman, nu ne putem juca!”
Articolul următorVIDEO – Lucian Bute e gata! Facut KO in meciul de revenire, boxerul roman s-ar putea retrage definitiv!