8.5 C
București
sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăStirea zileiEXCLUSIV: Cui vrea sa dea Chiliman Piata Amzei pe 35 de ani?...

EXCLUSIV: Cui vrea sa dea Chiliman Piata Amzei pe 35 de ani? Concesiunea pietei pleaca de la o redeventa de 109 milioane de euro!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Dupa ce lucrarile de modernizare la Piata Amzei au intarziat sa fie finalizate, iar investitia a fost de aproape 17 milioane de euro, Administratia Pietelor Sector 1 a lansat in urma cu doua zile anuntul privind concesionarea pietei pe o perioada de 35 de ani!

Valoarea totala finala a contractului ar urma sa ajunga la putin peste 109 milioane de euro cu tot cu TVA, ceea ce ar insemna ca redeventa anuala este de trei milioane de euro.

Mai exact firma care va opera piata din buricul Capitalei ar trebui sa obtina lunar 250000 de euro din inchirierea spatiilor sau 8333 de euro pe zi cu aproximatie! Or daca ar fi sa mergem pana la capat 347 de euro pe ora sau 5,78 euro pe secunda.

Un simplu calcul arata ca investitia initiala de 10 milioane euro, la care se adauga lucrarile aditionale de inca aproape 7 milioane, se va recupera cel mai devreme in sase ani!

Potrivit contractului de concesiune care se va adjudeca pe data de 27 decembrie 2012, prevederile sunt ambigue si ar putea da nastere la interpretari:

Serviciile care fac obiectul prezentului contract se vor presta in conditii de transparenta si vor asigura,fara a se limita:

a. satisfacerea cerintelor si nevoilor comunitatii locale;

b. continuitatea serviciului;

c. ridicarea continua a standardelor si a indicatorilor de performanta ai serviciilor

prestate;

d. dezvoltarea si modernizarea infrastructurii aferente serviciului public;

e. protectia si conservarea mediului natural si construit;

f. mentinerea conditiilor sanitare in conformitate cu normele de igiena si sanatate

publica

 

[button_icon icon=”accept” color=”light” url=”http://stireazilei.com/wp-content/uploads/2012/11/Cap.-III-Proiect-contract.semnat.pdf” rel=”dofollow”] Vezi contractul! [/button_icon]

[button_icon icon=”accept” color=”light” url=”http://stireazilei.com/wp-content/uploads/2012/11/Cap.-IV-Caiet-de-sarcini.semnat.pdf” rel=”dofollow”] Vezi caietul de sarcini! [/button_icon]

 

 

Ultimele stiri