24.3 C
București
vineri, iunie 14, 2024
AcasăStirea zileiCaz de evaziune fiscala de 12 milioane euro. DIICOT face perchezitii in...

Caz de evaziune fiscala de 12 milioane euro. DIICOT face perchezitii in Bucuresti, Campina si Ramnicu Valcea

in:

Stiri pe acelasi subiect

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism(DIICOT) – Serviciul Teritorial Ploiesti efectueaza astazi 6 perchezitii in Ramnicu Valcea, Campina si Bucuresti, pentru destructurarea unei grupari specializate in evaziune fiscala si spalare de bani prin trafic ilicit de produse petroliere, prejudiciul fiind de aproape 12 milioane euro.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiesti vor fi conduse 10 persoane in vederea audierii, urmand ca la final sa fie dispuse masurile legale.Potrivit unui comunicat al DIICOT, membrii gruparii au obtinut beneficii financiare substantiale, utilizand 20 de societati comerciale, prin crearea de circuite comerciale si financiare fictive, avand drept scop sustragerea de la plata impozitelor si taxelor datorate bugetului de stat, rezultate din operatiuni comerciale cu produse petroliere.

Ca mod de operare, invinuitii achizitionau subprodus petrolier de la furnizori reali, dupa care, prin intermediul societatilor comerciale administrate de catre membrii gruparii, se schimba scriptic calitatea marfii din combustibil lichid usor in motorina, marfurile fiind facturate ca atare catre firmele detinute de catre liderul gruparii si ulterior catre beneficiarii reali.

O alta modalitate de comitere a infractiunilor consta in achizitionarea motorinei de la societati aflate in insolventa, operatiuni scutite de plata TVA – ului, de catre firmele apartinand invinuitilor, marfa fiind ulterior revanduta catre firmele administrate de catre liderul gruparii, in pret fiind inclus TVA-ul.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 12 milioane euro. Procurorii DIICOT au dispus instituirea de masuri asiguratorii asupra sumelor din conturile bancare si a imobilelor detinute de catre invinuiti, in valoare de aproximativ 5 milioane lei, in vederea recuperarii prejudiciului.

In cauza sunt efectuate 6 perchezitii domiciliare, la locuintele invinuitilor, precum si la sediile unor societati comerciale de pe raza municipiilor Bucuresti, Ramnicu Valcea si Campina.Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de catre Serviciul de Operatiuni Speciale Ploiesti, iar perchezitiile au fost puse in executare cu sprijinul jandarmilor din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiesti.

 

Ultimele stiri