Acasă Alba Exemplu pentru toata Romania: Satui sa nu aiba medic in sat, oamenii...

Exemplu pentru toata Romania: Satui sa nu aiba medic in sat, oamenii dintr-o comuna din Alba s-au mobilizat! ”Ca sa aduci doctor de la oras iti trebuie conditii ca la oras!”

34

Pentru ca nu au medic de ani de zile, 7 comune din Alba si-au unit fortele si le fac o oferta de nerefuzat tinerilor specialisti.

Ii asteapta cu dispensarele renovate, dar si cu locuinte. In plus, pe langa cazarea gratuita, autoritatile promit ca le achite doctorilor si utilitatile.

Peste 700 de suflete din Rosia de Secas, judetul Alba, asteapta de ani de zile ca un medic sa vina si la ei in comuna. Dispensarul era in paragina insa de curand s-au investit sute de mii de lei in reabilitarea lui, anunta stirileprotv.ro.

Lucian Bozosan, angajat primarie: „Am scos mai bine de un vagon de moloz de aici, am gasit si seringi si aparatura de peste 20-30 de ani.”

Localnicii, majoritatea oameni in varsta, s-au saturat sa bata zeci de kilometri pana la oras ca sa isi gaseasca leacul.

Ionas Opreana, localnica: Trimitem in alte parti sa ne aduca medicamente si cand suntem bolnavi sa ne consulte plecam
Reporter Unde mergeti?
Ionas Opreana, localnica: La Blaj si in alte parti la Sibiu , la Sebes

Ioan Cristea, primar : „Ca sa vina un medic de la oras trebuie create conditiile de la oras si noi asta vrem.”

Si la Intregalde, tot in Alba, situatia e disperata de 10 ani.

Teodor Florea, primar: „Suntem dispusi sa le oferim spatiul dispensarului uman care are la parter cabinet, sala de asteptare, grupuri sociale si sus la etaj au cateva camera care le pot amenaja ca sa locuiasca.”

Pana cand tinerii medici se vor muta la tara, o data pe saptamana un medic dintr-un alt sat va acorda consultatii.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos