Acasă Stirea zilei Face cinste Romaniei! Cristina Neagu a fost desemnata CEA MAI BUNA HANDBALISTA...

Face cinste Romaniei! Cristina Neagu a fost desemnata CEA MAI BUNA HANDBALISTA a lumii, pentru al doilea an consecutiv!

1377

Handball-planet.com a finalizat topul celor mai buni jucători de handbal în 21016 iar pe primul loc s-a clasat românca Cristina Neagu (28 de ani), interul stânga al naţionalei României şi al formaţiei muntenegrene Buducnost Podgorica. Este al doilea an la rând când Cristina primește acest premiu.

Câştigătoarea a fost stabilită în urma unui vot realizat de către un juriu al site-ului handball-planet.com, format din 20 de jurnalişti şi cititori ai publicaţiei online. În total, 35.459 de persoane şi-au exprimat părerea în cadrul sondajului. Neagu le-a devansat pe norvegiencele Nora Mork şi Heidi Loke, informează romaniatv.net.

Participarea cu naţionala României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro şi clasarea pe locul cinci la Campionatul European din Suedia sunt performanţele care au ajutat-o pe Cristina să câştige această distincţie. Interul stânga s-a apropiat, astfel, de Heidi Loke, care a fost declarată de trei ori cea mai bună handbalistă a lumii de către site-ul handball-planet.com, în 2011, 2013 şi 2014.

Cristina Neagu a ocupat locul al treilea în clasamentul marcatoarelor de la Campionatul European din Suedia, cu 46 de goluri. Nora Mork a fost liderul ierarhiei, cu 53 de goluri, iar daneza Stine Jorgensen a ocupat locul secund, cu 47 goluri.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos